AnneMarie Börlind är ett tyskt varumärke som funnits sedan 1959. AnneMarie Börlinds AquaNature-serie innehåller ingredienser som verkar fuktgivande och mjukgörande som hyaluronsyra från den kinesiska snösvampen som binder fukt, skyddar mot fria radikaler och fyller ut fina rynkor och linjer, extrakt från glasört som stärker hudbarriären och stimulerar fukttransport i huden, samt aloe vera som bildar och binder fukt. Serien gjordes om under 2018 så att alla produkter nu är veganska.

AnneMarie Börlind AquaNature Rehydrating Night Cream

Rehydrating Night Cream är en lätt nattkräm som fungerar lika bra att använda på dagen då den är maxad med fukt, men innehåller minimalt med fett. Den går snabbt in i huden utan att lämna någon hinna och har en svag behaglig doft. En ärtas storlek räcker för hela ansiktet, så den är relativt dryg.

Jag har bara testat produkten som nattkräm förutom någon enstaka gång då jag kände att huden behövde lite extra omvårdnad även dagtid. Vid användning av krämen känns huden lite svalkande och blir direkt återfuktad, mjuk och följsam samt får ett härligt glow. Det är lite som att hälla en droppe vatten på en hoptorkad disktrasa, huden liksom vaknar till och sväller ut. Och på morgonen känns den fortfarande fräsch och följsam.

Jag tycker att min hud känns lugnare och fylligare efter testperioden som att jag har toppat upp fukttanken. Min hudton är jämnare, rynkor och linjer mindre framträdande och jag har inte haft några problem med torra fläckar eller plitor.

Betyg: 5/5

————-

Annemarie Börlind AquaNature Smoothing Day Cream Light

”Smooting Day Cream Light” är en lätt, lite geleaktig ansiktskräm, som passar för blandhy 30+ som behöver lite extra fukt. Den innehåller stamceller från växten papyrus som ska stärka hudens yttre barriärer, samt botanisk hyarulousyra som fungerar fuktgivande.

Krämen har en ljusblå färg och en diskret fräsch doft. Den går snabbt in i huden där den ger en lätt uppstramande effekt och lämnar huden med en matt finish som är perfekt som makeup-underlag.

För mig som har känslig hy har det behövts en mjukgörande olja eller serum under för att huden ska hålla sig mjuk och återfuktad hela dagen. Annars har jag upplevt min hy som lite trött och oelastiskt mot kvällen, med kråkfötter som smugit sig fram kring ögonen.

Huden har under testperioden varit lugn utan några reaktioner och min hudton jämn och fin. Men det jag verkligen älskar är den matta finishen som den ger. Min makeup har suttit felfritt hela dagen!

Betyg: 4/5

———-

/Sofia B

Mer läsning om AnneMarie Börlind:

Härligt fuktserum från Börlind