Maria Åkerberg har ett brett sortiment av ekologiska produkter med allt från hårvård till smink. Varumärket har funnits i 20 år och grundades av ingenjören och kemisten Maria Åkerberg.

Maria Åkerberg Rouge Candy

Jag har testat Maria Åkerbergs rouge i färgen Candy. Det är en puderrouge och jag som är en krämfantast var först lite skeptisk. Rougen har en matt rosa nyans, verkligen godisrosa! Den hade bra färgpigment och var lätt att applicera. Jag använde Estelle & Thilds rouge-borste. Rougen höll hela dagen och du kan enkelt lätta upp färgen genom att applicera ett tunnare lager, vilket jag gjorde eftersom jag vill ha ett så naturligt resultat som möjligt när det kommer till rouge.

Det som var extra kul var att experimentera med rougen som ögonskugga istället för rouge. Vilket verkligen blev ett poppande resultat! Som rouge skulle jag nog välja en mer ljusare och brunare ton, men som ögonskuggsfärg diggar jag verkligen nyansen. Den har därför fått en plats som ögonmakeup just hos mig och det känns extra härligt eftersom jag är helt inne på rosa ögonskugga. Det känns som det blivit ett tema att jag använder rouge som ögonskugga och ibland tvärtom, men det är de jag tycker är så bra med sminkprodukter som kan bli multifunktionella. Det är ju även bättre för planeten och plånboken att kunna ha en produkt till fler användningsområden. För den som föredrar rosiga kinder är det dock den perfekta rouge nyans.

Betyg: 4/5

/Sophia