Menskoppen är ett mensskydd som ökar kraftigt i popularitet. Att använda menskopp är både miljövänligt, ekonomiskt och skonsamt för underlivet.

Menskopp Normal, Monthly Cup, 299 kronor

Jag har testat menskopp normal från varumärket Monthly Cup. Jag har testat den under tre mensperioder totalt. Jag är nu ett fan av menskoppen, men tyckte det var besvärligt till en början. Det gällde att lära sig tekniken om hur man enkelt sätter in och tar ut den. Till en början blev det en blodig historia, men nu går det smidigt att sätta in och ta ut den. Till en början tömde jag den 4 gånger/ per dag men nu sista gången 3 gånger/ per dag. Jag tyckte det kändes mycket första gången, men nu känns det mer bekvämt.

Jag har även sjukdomen endometrios, så smärtorna jag har varje mensperiod gjorde att det blev ännu mer besvärligt. Allt jag vill är att ligga i ett varmt bad i fosterställning när jag har som mest smärtor! Men nu efter tre mensperioder har jag funnit snitsen och känner att detta är ett stort hållbart kliv för mig. Det är ju väldigt mycket mer miljövänligt! Jag rekommenderar att läsa på om hur användningen av menskopp fungerar, jag kan tipsa om Asabea Britton, @asabea på instagram, som är utbildad barnmorska. Menskoppen från Monthly Cup får 4 av 5. Om det skulle vara så enkelt från början som det är nu så skulle den få en 5 i betyg, men det var som sagt besvärligt att lära sig till en början.

Betyg: 4/5

/Sophia

 

Tips! Rengöring för din menskopp:
OrganiCup – OrganiWash >>>
OrganiCup OrganiWipes Våtservetter >>>