Vi träffar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Denna vecka har vi intervjuat Fanny Lindkvist – influencern och författaren som älskar hälsa och matlagning! Fannys blogg Less Carbs hittar du här.

Berätta lite kort om dig själv?
– Jag är en kreativ själ som älskar området hälsa. Min främsta förmåga är matlagning och efter det kommer mitt intresse att leva rent och naturligt. Jag jobbar med min blogg och instagram på heltid sedan 2016. Jag har bland annat skrivit boken ”Giftfri – Ett rent liv utan tillsatser” tillsammans med Martina Johansson samt en kokbok som handlar om hur man lagar mat med sina barn – ”Det stora matäventyret”. Alla recept är fria från gluten, mjölk, soja, tillsatser och socker. Jag är intresserad av naturlig skönhet, och är faktiskt inte speciellt intresserad av smink. Som ett exempel hade jag mascara på mitt bröllop, ögonbrynspennan glömde jag, haha! Håret fixade jag själv. Jag gillar att ge näring till min hud, skapa naturligt glow och att utstråla styrka och skönhet utan smink.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Ögonbrynspenna, deodorant och aleppotvål. Om jag ska lyxa till det helt galet har jag mascara och läppstift, men det händer några gånger per år, max. Förutom när jag satt i juryn för Organic Beauty Awards 2020 och bland annat testade mascaror. Jag älskar även ansiktsolja, som jag framförallt har på vintern.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– 5-10 minuter skulle jag säga. Då är ögonbrynsplockning minst 5 minuter om dagen. Jag älskar att plocka ögonbrynen, det är min meditation, och det finns alltid något litet strå någonstans som inte fanns där igår.

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Ja verkligen! Jag har flera knep: 1. Ät inte sådant som din hud/kropp uppenbart inte mår bra av. Det kommer inte spela någon roll hur många krämer du smörjer dig med om du ständigt matar kroppen med saker den inte gillar. 2. Du ska alltid ha fuktigt ansikte/kropp när du smörjer dig med olja. 3. Torrborstning är grymt!

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag precis har tränat ett supertungt styrketräningspass, är nyduschad och kläderna är på. Eller om jag sätter på mig några coola kläder och ska ut på middag med min man.

Vilka är dina favoritmärken? 
– Deo från Elias (parfymfri), ögonbrynspenna från PuroBio, Long Lash Mascara från Inika Organic, Ansiktsolja från Organic By SaraLäppstift från PuroBio och Aleppotvål av god kvalitet.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Aleppotvålen! Använder den varje dag, till både kropp och ansikte och för hela familjen, man och barn. Använder den också på resor, när jag vill ta bort fläckar och när jag rakar benen.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Jag har gått på ett antal makeup-kurser och köpt produkter vid dessa tillfällen som jag knappt använde. Ett exempel är puder och foundation, känner mig inte alls som mig själv om jag använder den typen av produkter. Köpte också många ögonskuggor som bara blev liggande. Jag tycker inte om att köpa saker som inte används, så det var inte direkt några toppenköp.

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Ögonbrynen. Om de är målade är jag redo och smashing!

Vad är skönhetslyx för dig?
– När jag gör en hemmagjord ansiktsmask med min dotter Betty, smörjer in mig med jojobaolja och plockar ögonbrynen lite extra. Jag älskar också att tråda mustaschen och lite på kinderna hos min frisör. Något jag gör ungefär var femte vecka.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej faktiskt inte. Jag tycker däremot att min syster Alice är väldigt duktig på smink och blir så himla fin när hon gör sig i ordning. Jag skulle själv bara aldrig vilja ha det i mitt ansikte.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Säg till dig själv att du är den snyggaste som finns! Säg det så ofta att du tror på det. Jag har alltid haft extremt bra självförtroende och kan klä upp mig till max och endast ha ögonbrynspenna och känna mig helt sjukt snygg.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Inre skönhet speglar ditt yttre, så ta hand om dig och din kropp. Tänk snälla tankar, svettas mycket, ät hälsosam mat som du tål, drick mycket vatten och se till att sova ordentligt. För mig sitter inte skönhet i smink eller kläder. Det sitter i utstrålningen.

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?
– Jag tränar tung styrketräning 6-8 pass per vecka. Det är min stress-tratt, min kontakt med mitt inre, min avkoppling. Jag är också noga med att säga nej. Säga nej till saker som jag inte har tid för, som jag inte vill eller kan prioritera. Jag sätter exempelvis alltid träningen före häng med kompisar. Jag planerar och genomför, på det sättet vet jag hur mina veckor ser ut och jag kan planera därefter. Det betyder ungefär att jag istället säger ja till det jag vill göra, det jag mår bra av och det som måste göras.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Det är en självklarhet! Huden absorberar de ämnen du sätter på den. Jag vill inte sätta kemikalier på min kropp, det räcker med den yttre påverkan man får från annat i livet. Det går inte att skydda sig från allt, men jag kan välja vilka produkter jag använder på mig och mina barn.

Här följer du Fanny:

Blogg: www.lesscarbs.se
Instagram: @lesscarbs

Facebook: www.facebook.com/lesscarbs.se
Inspirationsbrev: Less Carbs

Mer läsning för dig:

Martina Johansson: ”Hormoner påverkar allt från hur vi mår till hur vi ser ut”
Annika Leone: ”Ät bra, banta aldrig och ha mycket olivolja i kosten”