Vi älskar att få en inblick i inspirerande personers skönhetstips och -tricks! Denna vecka har vi pratat med frilandsskribenten, författaren och bloggaren Annika Leone vars fokus är kroppspositivitet och matglädje. Här hittar du Annika Leones härliga blogg!

Berätta lite kort om dig själv?
– Jag jobbar som frilansskribent och bloggare med fokus på kroppspositivitet och matglädje. I våras debuterade jag som författare till barnboken “Bara rumpor” där man fritt får se olika kroppar – till skillnad på hur det ser ut på exempelvis sociala medier, reklamer och så vidare.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Att sminka mig är inte ett måste för mig. Jag trivs bra utan smink och lägger egentligen mer tid på min hud än makeup-produkter. Men visst är tycker jag att det är kul med makeup och har givetvis favoriter. En ögonbrynsgel finns alltid nära till eftersom mina bryn är så långa och spretar åt alla håll!

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Cirka 10-15 minuter: efter en dusch och ansiktstvätt smörjer jag in ansiktet med serum och dagcreme, lägger sedan en superlätt makeup och så får håret självtorka med en vårdande produkt i. Innan jag går och lägger mig är jag noga med rengöring och använder sedan en fet nattkräm.

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Ja! Blanda ett par droppar ansiktsolja i din dagkräm under vinter. Perfekt när huden blir så där torr och fnasig!

När känner du dig som allra snyggast?
– När min sambo Niklas säger: “shit vad du är snygg idag!”. Han är väldigt bra på att få mig att känna mig som en het katt.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Helt klart en deo. För allas skull. Jag köper Doves eller Niveas på Ica.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– När jag skulle spela in ett program i Indien utan en make up artist på plats och tänkte att det skulle vara smart att bygga fransarna så att jag såg mer “sminkad” ut. Jag panikbokade en tid på en salong på Kungsgatan i Stockholm och hon la på alldeles för långa fransar i sjok vilket gjorde att när de sedan lossnade så drog de med sig typ 70 procent av mina egna fina fransar. Ingen får röra mina fransar efter det!

Vad lägger du fokus på i din make up? 
– Mina ögonbryn, helt klart. Jag färgar dem ofta själv eller knycker en tid av BrowFelicia ibland. Hon är en WIZARD och kan få vilka bryn som helst att bli snyggare.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att gå på en ansiktsbehandling. Finns det något mer tillfredsställande än en portömning liksom? Eller så går jag till Anna Billing Stenbeck på New Clinic och gör exempelvis Dermapen. Min hud har blivit cirka 50 procent snyggare tack vare Anna.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej, faktiskt inte. Visst tar jag inspiration från andra, men för mig är det viktigt att vara jag – och inte försöka att se ut som någon annan. Jag är bekväm med min egen look.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Glow! Det finns så många bra produkter för att få till det det lilla extra glowet. Ibland kan jag bara använda en olja i ansiktet, inget mer, för att få till en glowig känsla.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Jag tror definitivt att skönhet kommer inifrån. Sen kan man så klart fuska sig till det en aning. Att äta bra, aldrig banta, och ha mycket olivolja i min kost är ett måste för mig. Det är som att jag smörjer in mig inifrån med olivolja, haha. Och att alltid ha ett par pluskilon är som att ha naturliga fillers – varsågod för tipset!

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?
– Ibland avser jag en dag åt bara mig själv. Jag tar helt enkelt ledigt för att vara med mig och koppla av. Jag älskar att spa:a och gör det gärna om ekonomin tillåter. Mitt bästa spa ever ligger i San Pellegrino, Italien. Du bastar, du badar, du njuter av den magiska naturen, du äter och du dricker vin. Jag rekommenderar verkligen alla att åka dit någon gång i sitt liv för en ljuvlig upplevelse. 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Jag är rätt dålig på att veta vad produkter innehåller, och vad olika benämningar står för. Men jag blir allt bättre på att välja “kosher” produkter!

Här kan du följa Annika:

Blogg: https://annikaleone.femina.se
Instagram: @annikaleone

Mer läsning för dig:

Josefin Dahlberg: ”Meditation är mitt bästa life hack”

Cecilia Lassfolk: ”Jag älskar att göra mina egna skönhetsprodukter”