Ekologisk och naturlig hudvård. Hösten gör sitt intåg och vår hud kan reagera lite olika när det blir kallare och luften blir torrare. Det här innebär att vi kanske måste se över våra hudvårdsrutiner för att hålla hyn återfuktad och fräsch. Vi har listat 8 viktiga tips för din hud i höst!

 

1. Investera i ekologiska och naturliga kvalitetsprodukter

Det första du behöver göra om du vill skämma bort din hud är att se över dina hudvårdsprodukter. Billiga produkter är oftast billiga för att det är fattigt innehåll. Vi rekommenderar att du kikar på innehållsförteckningen mer än på prislappen för att få önskad effekt av produkten. Din hud är dyrbar och du bör behandla den med produkter av hög kvalitet. Du är värd det.

 

2. Satsa på en ansiktsmask för att ge huden extra näring

Din hud kan behöva extra näring när årstiderna skiftar, det är lätt att man blir torr och fnasig! Lägg gärna till en ansiktsmask till din hudvårdsrutin, eller om du redan använder masker så kan du lägga till ännu en maskdag i din redan befintliga rutin.

Här hittar du de bästa naturliga ansiktsmaskerna >>>

Vill du inte köpa en mask går det bra att göra hemma, här är ett bra exempel: Rör ihop en matsked ekologisk honung med en tesked mandelolja, och en tesked rosenvatten. Lägg den på huden och lämna på i 15-20 minuter och skölj sedan. Sedan kan du återfukta som vanligt.

 

3. Låt inte läpparna lida

Under hösten och vintern är det viktigt att vårda läpparna så den inte ska bli torra, spruckna och nariga. Så investera i ett bra läppcerat och applicera regelbundet. Använd ett läppbalsam som innehåller naturliga ingredienser såsom sheasmör, olivolja, och bivax och som vårdar huden. Undvik läppbalsam som innehåller petroleumbaserade, syntetiska ingredienser, de torkar bara ut! Var noga med att peela läpparna antingen mjukt med handduken när du tvättat ansiktet eller med tandborsten och lite vatten efter att du borstat!

Här hittar du ekologiska och naturliga läppcerat >>>

 

4. Boosta din återfuktning med ansiktsolja

Med svalare temperaturer och kyliga vindar, är det dags att ge huden en lite tyngre dos med fukt. Välj en lite fetare kräm eller blanda ut den du använder sedan tidigare med din favoritolja så den blir mer djupgående! Vi kan rekommendera att du provar sheasmör, nattljusolja eller arganolja. Prova dig fram.

Här hittar du ekologiska och naturliga ansiktsoljor i olika prisklasser >>>

 

5. Knåda dina spända muskler med massageolja

Unna dig massage, eller bestäm med en vän eller partner att turas om att knåda varandras ryggar för att få igång blodcirkulation och slippa stelhet. Det är lätt att du spänner dig när du fryser och det blir kallt. Det är viktigt att hålla kroppen mjuk och smidig. Köp en värmande massageolja, det är skönt när du är frusen och stel, vi gillar den här massageoljan från Weleda >>>

 

6. Peela huden!

På så vis blir du av med döda hudceller och det blir lättare för dina återfuktande produkter att gå in i huden. Peela gärna med din vanliga rengöring men till kroppen kan du ta hjälp av en skrubbvante eller en borste. Här hittar du borstar och andra tillbehör för kroppen >>>

 

7. Använd en närande primer

Testa en riktigt bra primer innan du applicerar din foundation. Den kapslar in fukt, får din foundation att hålla sig snygg längre och skyddar dig från den torra luften som annars kan ge torrfläckar eller sprickor i huden. Om du inte använder foundation kan det vara smart att prova en BB-cream under ditt puder!

Här hittar du ekologisk primer >>>

 

8. Se till att dricka vatten

Ibland glömmer vi att dricka vatten under höst- och vinterhalvåret, men det är ett misstag! Bara för att du inte blir törstig av värmen som du kanske blir på sommaren, så är vatten viktigt för dig när luften blir torr och kall. Se till att du dricker flera glas vatten per dag. Ett bra tips är att börja dagen med ett stort glas vatten och sedan dricka ett glas vatten före varje måltid, utöver det du dricker till eller efter maten! Kom ihåg att för varje kopp kaffe eller te du dricker ska du också ta ett glas vatten.

 

Läs också om hur du kan skydda huden i storstaden: 

Anti-pollution – 7 produkter som skyddar hyn mot föroreningar

Anti-pollution hudvård – trenden som skyddar hyn mot föroreningar

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>