Nyckeln för att uppnå en perfekt basmakeup handlar till stor del om att förbereda huden väl, applicera produkter på rätt sätt och använda de rätta teknikerna. Här är åtta enkla steg för att uppnå en perfekt basmakeup:

1. Rengöring & återfuktning: Börja alltid med att rengöra ansiktet för att avlägsna smuts, olja och andra orenheter. Applicera sedan en lätt ansiktskräm för att återfukta huden och skapa en jämn yta för sminket. Du kan med fördel även använda ansiktsvatten och serum innan du applicerar ansiktskrämen, detta för att återfukta huden och ge den extra näring.

2. Primer: Använd en primer som passar din hudtyp. Primern hjälper till att fylla i porer, jämna ut hudtonen och förbättra sminkets hållbarhet genom bra fäste.

3. Foundation: Välj en foundation som matchar din hudton samt hudtyp och applicera den jämnt över hela ansiktet med en makeupsvamp, borste eller fingrarna. Se till att blanda väl vid hårfäste och käklinje för att undvika skarpa linjer. Foundation finns i mängder av varianter och här väljer du en som skapar den look du är ute efter. Vill du ha en med naturlig look så välj en lättare med mindre täckning, om du istället önskar ha en helt jämn hudton kan du välja en heltäckande foundation.

4. Concealer: Använd en concealer för att täcka eventuella ojämnheter, mörka ringar under ögonen och blemmor. Klappa in produkten med försiktighet med en concealerborste eller med fingrarna, arbeta in tills den blir ett med huden.

5. Puder: Applicera ett tunt lager löspuder eller pressat puder för att fixera foundation och concealer samt ge en mattare finish. Använd en stor puderborste för att undvika överdriven produktansamling.

6. Contouring & highlighter: Förhöj dina ansiktsdrag genom att använda konturpuder eller krämprodukter för att skapa skuggor som definierar dina kindben, näsa och käklinje. Applicera även highlighter på högsta punkterna av kindbenen, näsryggen, amorbågen och i inre ögonvrån för att framhäva dina drag.

7. Rouge: Använd en rouge i en nyans som passar din hudton och stil, applicera den på äppelkinderna och dra försiktigt borsten upp mot tinningarna för att ge en naturlig rodnad. Rouge ger ett frisk utseende och piggar upp din look!

8. Fixeringsspray: Avsluta med att spraya ett fixeringsspray över hela ansiktet för att hålla din basmakeup på plats under hela dagen och ge en fräsch finish.

Kom ihåg att välja produkter som passar din hudtyp och hudton för att få det bästa resultatet. Öva gärna olika tekniker och anpassa stegen efter dina personliga preferenser och behov. Lycka till!