Snygga sommarben? Längtar du efter shorts och kjol men drar dig för att visa de vinterbleka spirorna? Här är en snabb guide till hur du får snygga släta ben med färg på ett kick. Du behöver bara några smarta produkter och lite egentid i badrummet! Följ vår enkla guide här:

Så får du släta snygga ben i sommar:

Produktbild

1. Skrubba benen med peeling

Börja med att skrubba benen (och resten av kroppen också så klart!) ordentligt med en lämplig body scrub. Peelingen tar hand om vinterhuden, tar bort döda hudceller, slätar ut och mjukgör huden och gör den lite jämnare, så att du kan följa upp med de följande produkterna. Får vi lov att rekommendera:

Laboratoires de Biarritz Océane Body Scrub>>> 

2. Vaxa benen  – bli kvitt benhåren

Vill du bli av med håren på benen och vara lite mer slät i sommar? Testa att vaxa benen med kallvax som du kan använda hemma. Busenkelt, snabbt och gör inte alls så ont som många tror. Ger dessutom en snyggare ”återväxt” och ingen stubb! Vi är stora fans av:

Acorelle, Hair Removal Strips for body >>>

3. Ge benen färg med brun utan sol

Om man inte har tid eller lust att sola benen, men ändå vill ge dem lite färg efter många månader instängda i långa byxor, vill vi tipsa om bus, eller brun utan sol. Testa att applicera med en vante för just bus, så blir resultatet jämnare och testa på kvällen om du vill, så vaknar du med lite mer färgglada ben! Här är en spännande nyhet:

Alga Maris, Self Tanning Lotion >>> 

cellulitkräm

4. Återfukta benen med uppstramande body lotion

Återfuktning är superviktigt, särskilt på sommaren. Torra och fnasiga ben ser inte så släta ut, så var generös med bodylotion, och varför inte köra en kur där du smörjer varje morgon och varje kväll under en vecka? Här är en ny body lotion från Madara med bland annat kaffe som tonar huden och ger den en fastare känsla.

Madara, Shape Effect Cellulite Cream >>>

5. Ge benen kroppsolja för extra snygg glow

Sist men inte minst! Vankas det fest eller du bara vill se extra snygg ut, ska du smörja in huden i en lystergivande kroppsolja. Dels återfuktar den huden extra bra, och dels håller den huden skimrande och glowig! Extra snygg olja med havtorn hittar du här:

Weleda, Revitalising Body Oil, Sea Buckthorn >>>

 

Läs mer: Vaxa benen hemma med kallvax – guide!