Ekologisk hårinpackning och hårmask. När håret känns riktigt torrt, skadat eller sprött och fuktfattigt kan det vara läge att testa en hårinpackning eller en hårmask. Den kan hjälpa till att återfukta håret på djupet och öka både glans och liv i håret. Här har vi samlat 5 ekologiska hårmasker som är värda att prova: 

hårmask torrt hår

Intensiv hårinpackning för skadat hår:

John Masters hårmask är packad med näringsrika ingredienser och har en bas av hibiskusvatten som ger håret glans. Innehåller återfuktande hyaluronsyra, vårdande sheasmör, bivax, honung och bacurismör – bland mycket annat. Passar riktigt torrt, skadat och färgat hår som är i akut behov av hjälp. Lyxig mirakelmask!
John Masters Organics, Repair Hair Mask,  Honey & Hibiscus, 570 kr >>>

 

Hårmask som trollar bort friss:

Bruns hårmask är en storfavorit bland våra kunder! Mycket tack vare sin förmåga att reparera håret och ge det nytt liv, ny glans och trollar bort friss. Innehåller bland annat jojobaolja, kokosolja och sheasmör som reparerar håret på djupet. Kommer i olika dofter och en doftfri variant. Kan användas som inpackning efter tvätt, eller som hårmask att sova med.
Bruns, Hårmask nr 22 Varm Bergamott, 349 kr >>>

hårmask torrt hår

Hårmask som återfuktar håret:

Den här masken är baserad på broccoliolja som hjälper torrt hår och hår som behöver fukt. Innehåller dessutom eteriska oljor från ingefära, grapefrukt och ylang-ylang som vårdar hårbotten och ger håret glans och mjukhet. Passar alla hårtyper men extra bra för dig med torr hårbotten och fuktfattigt hår.
Maria Åkerberg, Hair Mask, 199 kronor >>>

hårmask hårinpackning ekologisk Djupverkande hårinpackning med kokosolja:

Den här hårinpackningen är baserad på kokosolja som dels vårdar en irriterad hårbotten om du har det, men den hjälper också till att mjukgöra håret och ge det extra glans. Kan användas före tvätt, men även som en intensivbehandling över natten.
Neal’s Yard Remedies, Rosemary & Cederwood Hair Treatment, 110 kronor >>>

ekologisk hårinpackning torrt hår

Intensivvårdande balsam + hårmask i ett:

Detta är ett balsam som du kan använda som vanligt efter tvätt, men du kan också låta det verka lite längre, särskilt i hårets toppar som en intensivt återfuktande hårmask. Innehåller bla tistelolja, arganolja, havtornsolja och nyponfröolja som vårdar håret och återfuktar. Kommer i två olika dofter, och Amber Rose har en ljuvlig doft av ros, patchouli, ylang-ylang, cederträ och neroli.
Tabitha James Kraan, Clean Conditioner, Amber Rose, 429 kronor >>>

 

LÄS MER: Har du använt hårinpackning på fel sätt?