Minns du mig?
Jag minns knappt mig själv eller vem jag var när jag skrev mitt senaste inlägg för ca ett år sedan. Eller jo, det gör jag. Och jag blickar tillbaka med så mycket medkänsla som det bara går. Jag och min man hade precis bestämt oss för att flytta från Göteborg, köpa hus, sälja bostadsrätt (med allt vad det innebär), stressen av att inte få sålt bostadsrätten när vi redan hade skrivit på för huset… Addera hyffsat ny på jobbet med stort lanseringsprojekt, noll semesterdagar och en ettåring i hemmet. Och som för att addera ännu lite mer ångest så var det alla känslor och tankar om att jag borde hålla fast vid ”den-jag-var-innan-jag-blev-mamma”, som av rädsla av att jag skulle ”bli tråkig” eller tappa stinget eller what not. Herregud så fånigt egentligen. Men nu när jag blickar tillbaka på det så inser jag verkligen att jag klamrade mig fast vid något jag var för längesen av rädsla för det nya och okända.

Det jag inte visste då var att allt skulle lösa sig, och allt skulle bli till det bättre.

Så här är jag nu, ”på andra sidan” kan man väl säga. Och hur mår jag då? Jag mår toppen! Jag behövde bara skala av och fokusera på det viktigaste och nödvändigaste för min egen överlevnad ett tag. Ta ett steg bak för att kunna ta ett steg fram. Det har varit mycket fokus på nya huset och min familj. Får automatiskt cringe när jag skriver detta, som att det familjelivet skulle vara något tråkigt. Men jag älskar det. Min lilla flock. Mitt vardagsliv. Det är lycka för mig.

Vardagslivet

Har numera fullt sjå med att hålla koll på Melker och Louie = two peas in a pod.

Men det är så otroligt mycket som har hänt och förändrats på ett år att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Förutom att bli husägare och flytta till en ny stad, så har vi också adopterat en katt (som sprungit bort… vi letar fortfarande), opererat mig, fått Covid-19 TVÅ ggr och blivit super-mega-sjuk, slutat amma, skolat in Melker på förskolan, börjat pendla till jobbet i Borås/gbg, tapetserat fyra rum och målat ett vardagsrum. I can go on and on.

När det kommer till skönhet så lägger jag definitivt mindre tid på det numera. Inte för att jag inte vill utan för att mina prioriteringar ändras. Naglarna minns jag knappt när jag målade… Men jag älskar fortfarande grön skönhet och s.k ”clean beauty”, men har faktiskt börjat experimentera lite med konventionella produkter med. Skulle säga att jag kör mitt älskade 80/20-tänk här med – 80% clean och 20% konventionellt.  Men det ska bli kul att berätta lite mer om min hudvårdsrutin samt min sminkrutin som jag kört det senaste året. Vissa saker är det samma, medan jag experimenterat lite på annat håll. Mer om det i ett annat inlägg!

Så för att kicka igång bloggandet igen tänkte jag att vi kör en Just nu-snabblista!

Låt som går på repeat just nu: Denna från Lizzo. Gud vad jag älskar denna kvinna, she’s such a vibe och jag älskar 80-tals soundet.

Favoritsnackset just nu: Lidl har nötsnackspåsar som är skitgoda. Min favorit är deras Macadamia-mix. nom nom.

Vilken bok läser jag just nu? 1%-metoden – små förändringar, stora resultat av James Clear

Bästa underhållningen just nu: Måste säga TikTok. Trillade dit i våras och kan. inte. sluta. nu. Seriöst. Det är min mest använda app på mobilen just nu.

Outfit jag levt i under sommaren: Tischa, cykelbyxa och mina älskade birkenstocks.

Det var alles för idag. På återseende! Hur Handhjärta: mellanljus hy emoji ser ut på Apple.