Pigmentförändringar är en vanlig hudåkomma som faktiskt går att lindra med enkla och naturliga medel. Här hittar du listan på kurer som faktiskt fungerar!

Det är vanligt att du såhär efter en härlig och solig sommar kan upptäcka att de där charmiga sommarfräknarna, som du trodde var på besök, stannar kvar. Pigmentfläckar på huden är väldigt vanligt, de kan förekomma i ansiktet, på händerna, benen eller på bröstet.

Anledningen till att pigmentfläckarna dyker upp är för att vi i huden har färgpigmentet melanin. Melaninet är det som ger oss vår hudfärg. När huden skadas av solen klumpar melaninet ihop sig och bildar som små kluster av mörkare fläckar. Även om man skyddar huden med solskydd, kan man drabbas av sådan hyperpigmentering. Gamla synder, om du slarvat med solskydd tidigare, kan komma till ytan senare i livet.

Så här kan du göra för att lindra eller bli av med dina pigmentfläckar!

 

Açaijuice, hävdar vissa ska göra stor skillnad på hyperpigmentering! Att en halv deciliter açaijuice dagligen kan ge resultat och en anledning till detta tros vara açaibären är rika på antioxidanter som i sin tur är bra för cellförnyelsen i huden.

 

Citron, som är packad med C-vitamin och citronsyra (citric acid) kan hjälpa dig att bleka huden. Doppa en bomullsrondell i färskpressad citronjos och låt den verka mot huden minst 30 minuter. Sen kan du tvätta av huden och upprepa behandlingen under flera dagar. Ett annat tips är att blanda citronjos med gurkmeja och blanda en mask som du penslar på huden. Googla: ”tumeric lighten skin” så kommer det upp en uppsjö av sajter med olika recept och även filmer på youtube.

 

Hudvård Är du ute efter skönhetsprodukter att köpa för att lindra dina pigmentförändringar så finns det några på marknaden som kan fungera. C-vitamin är bland annat känt för att kunna bleka fläckar, olika naturliga AHA-syror kan också hjälpa till eftersom de peelar huden och stimulerar till cellförnyelse. Lakritsroten är känd för att hämma melaninproduktionen och även gurkmeja anses ha bleknade effekt.

Här har vi valt ut några naturliga och ekologiska produkter som verkar uppljusande på huden:
pigmentforandring


1.
Alqvimia White Light Serum, 849 kr | 2. Juice Beauty Green Apple Peel Nightly Brightening Pads, 579 kr| 3. Sukí Nourishing Day Cream, 669 kr | 4. Juice Beauty Green Apple Brightening Gel Cleanser, 329 kr| 5. Kahina Brightening Serum, 695 kr | 6. Moonsun Vitamin C Serum, 299 kr | 7. Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling, 159 kr | 8. Neals Yard Remedies Wild Rose Beauty Elixir, 645 kr | 9. Dr. Hauschka Intensive Treatment 04, 1015 kr

 

Läs också:
Anti-pollution hudvård – trenden som skyddar hyn mot föroreningar
10 snabba tips på hur du får en yngre hud

Recension: probiotiskt serum och ansiktskräm: Esse Sensitive

 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>