Äntligen kan du gå loss ordentligt med sminket – nu har EcoTools landat i butiken! Det amerikanska företaget tillverkar hållbara sminkborstar och spa-tillbehör och i samband med sitt 10-årsjubileum förra året uppdaterade man sin design – hög tid då för oss på Naturligt Snygg att erbjuda er dessa fina makeupborstar!

EcoTools har under åren utvecklat miljövänliga och veganvänliga borstar och penslar för smink. Sminkborstarna består av skaft i hållbar bambu, själva borstfästena är tillverkade i återvunnen aluminium och stråna är gjorda i förstklassig Taklon, syntetiska borst.

EcoTools är Cruelty Free och även vegan och dessutom är ytterförpackningarna Tree-Free, alltså ej gjorda i papp, utan ett material som består av 20 % bomull och 80 % bambufibrer.

EcoTools stöttar Glamours initiativ, The Girl Project, som skänker pengar till olika projekt som ger flickor över hela världen chansen att gå i skola. Du kan själv bidra till The Girl Project genom att lägga upp en bild på dina EcoTools-verktyg på instagram och om du taggar @ecotools och skriver hashtaggen #mytruebeauty så skänker Eco Tools ca 8 kronor till The Girl Project.

eco_tools_beautyblender

Sminkborstarna säljs enskilt men de kommer också i flera smarta set och man har också under förra året lanserat beauty blenders som är fria från latex och som bygger på en egen så kallad Eco Foam som består av 70 % plantbaserat material.

EcoTools har samlat flera videos på Youtube som du kan spana in och lära dig mer om hur man bäst använder deras borstar. Kolla in den här filmen ovan där man visar hur man går från en dag-look till en kvälls-look.

ecotools_spa

Förutom sminkborstar erbjuder EcoTools även olika hårborstar, olika borstar för kroppen, tex badborstar, pimpsten för fötterna, peelingvantar och en borste som lämpar sig för torrborstning. I sortimentet ingår också duschmössa, sovmask och loofahborstar. För ansiktet har de konjaksvampar och rengöringsborstar och avsminkningsservetter. Och förutom tvättverktyg för ansikte och kropp har de också en fiffig borstrengöring. Kan behövas!

 

Här kan du spana in hela sortimentet av sminkborstar och tillbehör från EcoTools. >>>