Här hittar du tips på ekologiska och hållbara yogakläder och träningskläder. Dessa är snygga och funktionella träningskläder av naturliga, miljövänliga och ekologiska material. Vi slipper gärna syntetiska material mot huden när vi svettas – naturmaterial är oftare skönare mot kroppen! Men vill man ha stretch är det bra att materialen är återvunna = bra för planeten. Känner du likadant? Scrolla ner 14 för grymma tips!

hangmatta_yogaklader ekologiska

Hangmatta 

Svenska märket Hangmatta gör ”vanliga” kläder i ekologiska material, men också kläder som du kan träna yoga i. Här hittar du sköna yogabyxor med hög midja, långa linnen, mjuka vida byxor och yogatopar. Men också jumpsuits, sport-bh, shorts, mjukisbyxor och mycket annat!

saprema ekologiska traningsklader

Saprema of Sweden 

Från Saprema kan du handla yogakläder som yogabyxor, linnen och topar, passar för träning men också som sköna vardagsplagg. Kläderna är designade i Sverige och tillverkade i hållbara material som ekologisk bomull, bambu, ull och återvunnen polyester och de är certifierade enligt GOTS och ÖKOtex 100.

wear_my_yoga_yogaklader

Wear My Yoga 

Från Göteborg kommer Wear My Yoga som gör mjuka och riktigt snygga yogakläder som passar allt från mjuk yinyoga till mer svettig träning. Välj bland linnen, yogatights, mjuka tröjor och koftor. Kläderna är etiskt framtagna och OEKOTEX-certifierade = fria från gifter i färgen bland annat. Dessutom gör Wear My Yoga snygga yogamattor, bolster och meditationskuddar.

Yogish collective yogakläder

Yogish Collective 

Svenska Yogish Collective gör inte bara yogakläder som passar lika bra med höga klackar som i yogastudion – de gär också snygga yogamattor. Kläderna är gjorda i ekologisk bomull och återvunnen polyamid, och yogamattorna är gjorda i naturgummi med så kallad vegansk mocka på toppen.

yogi me-yogaklader

YogiMe 

Ytterligare ett svenskt märke som gör ekologiska yogakläder i hållbara material! I YogiMes kollektion hittar du yogatights olika färger och mönster, t-shirts med tryck och yogalinnen. Men också mjuka haremsbyxor, långärmade tröjor och hoodies i ekologiska GOTS-certifierade textilier.

b-light-organic-yogaklader

B Light Organic

Svenska märket B Light gör kläder för både herr och dam som passar för vardag men de har också kläder utmärkta för yoga; leggings, linnen, sport-bh och även hoodies, långärmat – ja, allt du kan tänkas behöva! Alla kläder är ekologiska, hållbara och klimatsmarta!

santani-yogaklader

Santa Ni 

Svenska märket Santa Ni gör ekologiska yogakläder i en skön och avslappnad stil. Här hittar du haremsbyxor, topar med tryck och sköna linnen bland mycket annat.  Märket har sin bas på Mallorca och man gör även snygga smycken som passar den yogiska livsstilen.

klimatsmarta-traningsklader nature hommage

Nature Hommage 

Svenska märket Nature Hommage gör klimatsmarta träningskläder av återvunnen nylon – vilket passar bra för dig som tränar hårt! Företaget samarbetar med Plastic Bank som hjälper människor i fattiga länder och jobbar för att plast inte ska nå våra vatten. Läs mer och spana in kollektionen här.

Casall Conscious Collection - hållbara träningskläder

Casall Conscious Choice

Svenska Casall har gjort träningskläder och sportutrustning sedan 1980-talet. De erbjuder i dag en hållbar kollektion med träningskläder som de kallar Conscious Choice. Här hittar du yogatajts, linnen, sport-BH och mycket annat. Made in Norrköping!

grounded factorty

 

Grounded Factory

Grounded Factory började göra superfina yogamattor i olika mönster, tillverkade i miljövänliga material så som naturgummi och mjuk veganmocka för några år sen. Företaget drivs av kvinnliga svenska entreprenörer som nu också erbjuder en mindre kollektion av mjuka yogaplagg.

OGNX ekologiska yogakläder

OGNX 

Från Berlin kommer OGNX (uttalas Organics) och de är främst kända för sina färgglada och mönstrade tights tex batikmönstrade, fjärilar, palmer – men också som här, med leopardmönster. Alla plagg är framtagna av hållbara material som ekologisk bomull, återvunnen polyamid och polyester och även modal. Dessutom är all produktion Fair.

mandala-yogi- ekologiska yogakläder

Mandala 

Tyska märket Mandala gör ekologiska kläder för den miljömedvetna yogin som vill träna i något de kallar Bio-polyamid från återvunna plastflaskor. Men i sortimentet hittar du också yogaplagg i tencel och ekologisk bomull.

asquith eko

Asquith London

Asquith är ett brittiskt märke som gör stilrena, bekväma och snygga yogakläder av ekologiska och hållbara material som bambu och ekologisk bomull. Kläderna är inte bara passande för yoga, de är otroligt mjuka och snygga – perfekta som lounge wear!

girlfriend-collective hållbara träningskläder

Girlfriend Collective

Från Taiwan kommer märket Girlfriend Collective som gör träningskläder i alla storlekar av återvunnen polyester som i sin tur kommer från återvunna PER-flaskor och gamla fiskenät. Kläderna är etiskt producerade i Vietnam och finns att köpa i Sverige.

 

Läs mer om ekologiska träningskläder:

Hannah testar ekologiska yogakläder från Saprema.