Här hittar du tips på ekologiska och hållbara yogakläder och träningskläder. Dessa är snygga och funktionella träningskläder av naturliga, miljövänliga och ekologiska material. Vi slipper gärna syntetiska material mot huden när vi svettas – naturmaterial är oftare skönare mot kroppen! Men vill man ha stretch är det bra att materialen är återvunna = bra för planeten. Känner du likadant? Scrolla ner för grymma tips!

wear_my_yoga_yogaklader

Wear My Yoga 

Från Göteborg kommer Wear My Yoga som gör mjuka och riktigt snygga yogakläder som passar allt från mjuk yinyoga till mer svettig träning. Välj bland linnen, yogatights, mjuka tröjor och koftor. Kläderna är etiskt framtagna och OEKOTEX-certifierade = fria från gifter i färgen bland annat. Dessutom gör Wear My Yoga snygga yogamattor, bolster och meditationskuddar.

hangmatta_yogaklader ekologiska

Hangmatta 

Svenska märket Hangmatta gör ”vanliga” kläder i ekologiska material, men också kläder som du kan träna yoga i. Här hittar du sköna yogabyxor med hög midja, långa linnen, mjuka vida byxor och yogatopar. Men också jumpsuits, sport-bh, shorts, mjukisbyxor och mycket annat!

yogi me-yogaklader

YogiMe 

Ytterligare ett svenskt märke som gör ekologiska yogakläder i hållbara material! I YogiMes kollektion hittar du yogatights olika färger och mönster, t-shirts med tryck och yogalinnen. Men också mjuka haremsbyxor, långärmade tröjor och hoodies i ekologiska GOTS-certifierade textilier.

b-light-organic-yogaklader

B Light Organic

Svenska märket B Light gör kläder för både herr och dam som passar för vardag men de har också kläder utmärkta för yoga; leggings, linnen, sport-bh och även hoodies, långärmat – ja, allt du kan tänkas behöva! Alla kläder är ekologiska, hållbara och klimatsmarta!

santani-yogaklader

Santa Ni 

Svenska märket Santa Ni gör ekologiska yogakläder i en skön och avslappnad stil. Här hittar du haremsbyxor, topar med tryck och sköna linnen bland mycket annat.  Märket har sin bas på Mallorca och man gör även snygga smycken som passar den yogiska livsstilen.

klimatsmarta-traningsklader nature hommage

Nature Hommage 

Svenska märket Nature Hommage gör klimatsmarta träningskläder av återvunnen nylon – vilket passar bra för dig som tränar hårt! Företaget samarbetar med Plastic Bank som hjälper människor i fattiga länder och jobbar för att plast inte ska nå våra vatten. Läs mer och spana in kollektionen här.

OGNX ekologiska yogakläder

OGNX 

Från Berlin kommer OGNX (uttalas Organics) och de är främst kända för sina färgglada och mönstrade tights tex batikmönstrade, fjärilar, palmer – men också som här, med leopardmönster. Alla plagg är framtagna av hållbara material som ekologisk bomull, återvunnen polyamid och polyester och även modal. Dessutom är all produktion Fair.

mandala-yogi- ekologiska yogakläder

Mandala 

Tyska märket Mandala gör ekologiska kläder för den miljömedvetna yogin som vill träna i något de kallar Bio-polyamid från återvunna plastflaskor. Men i sortimentet hittar du också yogaplagg i tencel och ekologisk bomull.

asquith eko

Asquith London

Asquith är ett brittiskt märke som gör stilrena, bekväma och snygga yogakläder av ekologiska och hållbara material som bambu och ekologisk bomull. Kläderna är inte bara passande för yoga, de är otroligt mjuka och snygga – perfekta som lounge wear!