Loelle har sitt ursprung i en son som, inspirerad av sin mors bruk av antika och ekologiska produkter från Marocko, ville introducera högkvalitativa, naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter på den västerländska marknaden. Detta öppnade dörrarna för hållbar skönhet från Marocko för en helt ny publik.

Hållbarhetsfokus och familjeföretagets unika synsätt

Familjeföretaget är en pionjär inom hållbarhet och har en unik syn på varje inköp och process. Även om de håller fast vid traditioner inser de vikten av att blanda det gamla med det moderna för att skapa hudvårdsprodukter som är enkla, jordnära och fulla av effektiva ingredienser. För Loelle är hållbar skönhet inte bara en trend, utan själva kärnan i deras företagsfilosofi.

Loelles ekologiska hudvård är skräddarsydd för varje livsskede. Genom samarbeten med kvinnokooperativ världen över, uteslutande med användning av färska, lokalt producerade ingredienser, strävar Loelle efter att skapa produkter som inte bara är veganska och cruelty-free, utan som även enbart innehåller naturliga komponenter.

Visionärerna bakom framgången

Kajsa Bodin och Dominique Guellouchi, passionerade visionärer och hjärnorna bakom Loelle, kombinerar kreativitet med strategiskt tänkande. Kajsas hängivenhet till skönhet och hållbarhet harmoniserar med Dominiques affärsstrategi och engagemang för etik. Denna dynamiska duo strävar inte bara efter att förbättra skönheten utan också att göra en positiv inverkan på världen omkring dem.

En ny design för en ny era

Loelle genomgick under 2023 en omfattande omprofilering för att stärka sin varumärkesidentitet. Den nya designen är, utöver att vara en reflektion av företagets svenska rötter och skönhet, skräddarsydd för att passa den specifika målgruppen. Genom att kombinera nutida trender med klassisk enkelhet positionerar sig Loelle för en långvarig och bred attraktivitet.

Loelle tar sitt åtagande för en mer hållbar framtid ett steg längre genom att integrera hållbarhet och miljömedvetenhet i den nya designen. Användningen av miljövänliga material och förpackningar understryker företagets engagemang för att minimera sin påverkan på miljön. Loelles design är inte bara visuellt tilltalande utan också ett medvetet ställningstagande för ansvarsfullhet.

Loelle fortsätter att vara en unik aktör för dem som söker innovation, effektivitet och hållbarhet inom skönhetsvård. Deras resa mot hållbar skönhet och välbefinnande definierar dem som en framstående och inspirerande kraft i branschen.

Redaktionens favoriter

 

Loelle Reboost balm
Loelle Reboost Balm är ett multibalm med en härligt krämig, vattenfri formula som gör huden mjuk och strålande. Ingredienser som bland annat ekologiskt sheasmör, arganolja, ringblomma och hampafröolja motverkar torrhet, inflammation och ger den perfekta lystern.
Balmet kan användas för ansikte, läppar, händer eller andra områden på kroppen i behov av extra vård. Appliceras som ett sista steg i din dagliga hudvårdsrutin, ensamt eller i kombination med Renewal Serum eller någon annan olja från Loelle.
Läs mer

 

 

 

 

Loelle African Black Soap
Loelles afrikanska svarttvål är hämtad direkt från kvinnokooperativ i Ghana, där den tillverkas enligt den traditionella metoden. Denna milt exfolierande tvål har blivit känd världen över för sina speciellt framtagna egenskaper; att effektivt lindra och bekämpa hudåkommor såsom akne, eksem och ärrbildning. Dess höga innehåll av mineraler och antioxidanter gör Loelles afrikanska svarttvål till en av de mest hälsosamma tvålarna på marknaden.
Läs mer

 

 

 

 

Loelle Argan Oil
Loelle Arganolja Eko är en 100% naturlig, ekologisk och kallpressad arganolja. Den har skördats och producerats av ett kvinnokooperativ i Marocko, certifierad av ECOCERT och USDA. Kommer i en flaska med en behändig pump!

Oljan bevarar hudens fukt och förbättrar elasticiteten. Den mjukgör både hår och hud samt ger omedelbar lyster.

Läs mer

 

 

 

 

Loelle Cleansing Foam
Loelle Cleansing Foam är ett mild ansiktsrengöring i skumform med ett mjukt och lent krämlödder som har en svag doft av vanilj. Tvättar skonsamt bort smuts och makeup och ger en ren och fräsch känsla. Berikat med ekologisk björksav och aloe vera som tillsammans har en lugnande och fuktgivande effekt. Ansiktsrengöringen är enkel att applicera och skölja av. Irriterar inte huden med mekanisk beröring – inga pads eller rengöringsdukar behövs.

Läs mer

 

 

 

Klicka här för att komma till  hela Loelles sortiment >>>