Ekologisk hudvård för vintern. När temperaturen sjunker och snön yr är det lätt att huden känns extra utsatt. Huden kan behöva ett extra skyddande lager för att undvika köldskador och för att palla en heldag i skidbacken. Här är några krämer som är extra skyddande i vinterkylan: 

NYR-wild-rose_bild

Wild Rose Beauty Balm från Neal’s Yard Remedies. Detta är en oljebaserad salva som fungerar både som ansiktskräm men även som rengöring. Eller på torra händer, nagelband och fötter. Eftersom den är vattenfri passar den också utmärkt på små barnkinder och vuxna diton, som är ute i pulkabacken. Använd som dagkräm eller nattkräm – eller som både ock!

weleda-cold-cream-30-ml-1024x1024-600x600

Cold Cream från Weleda. Den här krämen är framtagen särskilt för dig med torr hud – till och med riktigt torr hud. Innehåller bland annat mandelolja och bivax och ger ett extra bra skydd för huden under vintern, men låter samtidigt huden andas. Funkar för hela familjen till både ansikte och kropp.

balm-maria-akerberg

Face Balm från Maria Åkerberg är ett extra vårdande balm som balanserar huden och skyddar den mot kyla och vind. Innehåller vårdande oljor som ger huden fukt och kan användas både dag och natt. Maria Åkerbergs balm är extra passande under kalla vintermånader.

urtekram-body-balm-shea-butter-pure-140ml-600x600Shea Butter Pure från Urtekram är ett sheasmör som är ekologiskt och som passar för kroppen och ansiktet. Det vårdande smöret från sheanöten är rik på nyttiga fettsyror som huden mår bra av. Ett tips är att ha sheasmör som extra vårdande nattkräm under vintern och på kinderna när det vankas utelek.

true-organic-600x600

All You Need Is Me från True Organic of Sweden är en multisalva som har jämförts med Elisabeth Ardens 8 Hour Cream. Den kan användas till det mesta – händer, fötter och ansiktet där den verkligen skyddar huden ordentligt mot uttorkning. Populär bland makeupartister för att skapa en glowig hud.

madara-daily-defence-600x600

Daily Defence heter en multikräm från Madara som är framtagen för torr hud. Den är en extra rik och vårdande salva som passar perfekt att skydda huden under svenska vintrar. Funkar lika bra i ansiktet som på fötter och torra armbågar.