Ekologisk ansiktskräm för vintern. När temperaturen sjunker och snön yr är det lätt att huden känns extra utsatt. Huden kan behöva ett extra skyddande lager för att undvika köldskador och stram, torr hud. Här är några ansiktskrämer som är extra skyddande i vinterkylan. 

Mixen av kall utomhusluft och torr inomhusluft kan göra att du känner att din vanliga hudvård inte räcker. För en del ballar huden ur fullständigt med finnar, fnasighet och klåda. Då är det viktigt att du adderar fukt och vård till din hudvårdsrutin! Här är några ansiktskrämer som du kan använda dagtid, eller bara addera för extra kärlek och vård av vintertorr hud under natten.

Estelle & Thild, Ultra Rich Repair Cream. En härligt rik kräm för alla som är torra eller känsliga på vintern. Ansiktskrämen är berikad med sheasmör och ceramider som stärker hudens barriär.

Wild Rose Beauty Balm från Neal’s Yard Remedies. Detta är en oljebaserad salva som fungerar både som ansiktskräm men även som rengöring. Eller på torra händer, nagelband och fötter. Eftersom den är vattenfri passar den också utmärkt på små barnkinder och vuxna diton, som är ute i pulkabacken. Använd som dagkräm eller nattkräm – eller som både ock!

weleda-cold-cream-30-ml-1024x1024-600x600

Cold Cream från Weleda. Den här krämen är framtagen särskilt för dig med torr hud – till och med riktigt torr hud. Innehåller bland annat mandelolja och bivax och ger ett extra bra skydd för huden under vintern, men låter samtidigt huden andas. Funkar för hela familjen till både ansikte och kropp.

Face Balm från Maria Åkerberg är ett extra vårdande balm som balanserar huden och skyddar den mot kyla och vind. Innehåller vårdande oljor som ger huden fukt och kan användas både dag och natt. Maria Åkerbergs balm är extra passande under kalla vintermånader.

 

true-organic-600x600

All You Need Is Me från True Organic of Sweden är en multisalva som har jämförts med Elisabeth Ardens 8 Hour Cream. Den kan användas till det mesta – händer, fötter och ansiktet där den verkligen skyddar huden ordentligt mot uttorkning. Populär bland makeupartister för att skapa en glowig hud.

 

Daily Defence heter en multikräm från Madara som är framtagen för torr hud. Den är en extra rik och vårdande salva som passar perfekt att skydda huden under svenska vintrar. Funkar lika bra i ansiktet som på fötter och torra armbågar.