Hudvård för känslig hud. Har du känslig hud och letar efter ekologisk och naturlig hudvård som kan lindra, vårda och samtidigt ge bra effekt i huden? Här har vi samlat de ansiktsprodukter som är särskilt anpassade för känslig hud från flera olika varumärken:

Annemarie Börlind – ZZ Sensitive – hudvård för känslig hud

Tyska märket Annemarie Börlind har en populär serie som är särskilt riktad till känslig hud, ZZ Sensitive. Produkterna är fria från dofter och innehåller stödjande probiotika. Produkterna innehåller pre- och probiotika och verksamma extrakt från växten Golden Orchid som hjälper till att skapa balans i hudens yttersta skyddsbarriär, den så kallade syramanteln. Produkterna hjälper till att normalisera hudens egen bakterieflora och stärker hudens immunförsvar och gör att en känslig hy kan ta till sig aktiva ämnen som stärker, vårdar och skyddar huden.

Här finns dag- och nattkräm för känslig hud som är yngre:
Protective Day Cream
– Fortifying Night Cream
Dag- och nattkräm speciellt framtagen för känslig och mogen hud:
Regenerative Day Cream
– Regenerative Night Cream.
Två olika typer av rengöringar ingår i serien:
Cleansing Emulsion
– Facial Gel. Den förstnämnda är mer lugnande och rengöringsgelen är mer stärkande.
Komplettera med ögonkrämen.

Neal’s Yard Remedies – Sensitive

Neal’s Yard Remedies Sensitive Skin-serie är en hudvårdsserie med tre produkter för dig med känslig hud.  Dessa återfuktar, balanserar, ger näring och reparerar huden med hjälp av bland annat fermenterat havreextrakt, mineralrikt havsvatten, helicrysumextrakt, immortelleblomma och hyaluronsyra. Serien är dermatologiskt testad och innehåller inte alkohol eller eteriska oljor, allt för att vara så skonsam som möjligt mot huden. I serien ingår ett micellärvatten, serum och ansiktskräm:

Neal’s Yard Remedies Sensitive Comfort + Hydrate Micellar Cleanser >>>
Här hittar du Neal’s Yard Remedies Sensitive Restore + Smooth Serum >>>
Här hittar du Neal’s Yard Remedies Sensitive Replenish + Balance Moisturiser >>>

Estelle-thild-design

Biocalm Sensitive Skin från Estelle & Thild

Biocalm från svenska märket Estelle & Thild är framtaget för en känslig hud och passar alla åldrar och kan användas dagligen. Produkterna är baserade på vårdande vegetabiliska ingredienser som bland annat jojobaolja, sheasmör och extrakt från fläderblomman och även havreextrakt som verkar antiinflammatoriskt och tar ned irritation och rodnad. Biocalm är fritt från doft, allergitestad och ekologiskt certifierad. I serien hittar du Rescue Serum som stödjer känslig hud och lugnar rodnader samtidigt som det ger maximal återfuktning!
Gentle Protective Eye Balm är en mild ögonkräm som stödjer området kring ögat och dämpar svullnader. Optimal Comfort Rescue Oil är en ansiktsolja som ger extra vård.
Dag- och nattkrämerna Soothing Moisturiser Day Cream & Extra Nourishing Night Cream har en lugnande effekt, ger näring och gör huden smidig.

Dr Hauschka MED – för dig med extra känslig hud

Dr Hauschka Med Skin är medicinsk systemvård för hud som är i extra behov. Produkterna stärker hudens barriärfunktion, lindrar besvärande torrhet, klåda, rodnad och fjällig hud. Produkterna innehåller färskpressad juice från läkeväxten isört (Mesembryanthemum crystallinum) som är starkt fuktbevarande och kan bevara sin fuktbalans under de svåraste förhållanden. Denna förmåga kan växtens juice överföra till huden. Isörten stillar också klåda i huden vilket är verifierat i kliniska och dermatologiska tester. Produkterna innehåller också vårdande vegetabiliska oljor som avokadoolja, mangosmör, mandel- och jojobaolja som är särskilt lämpade för den mycket känsliga och torra hudens behov. De är också helt fria från parfym/eteriska oljor och 100 % naturliga och certifierade enligt Natrue. I sortimentet ingår:

Ice Plant Face Cream – ansiktskräm för torr hud som kan användas varje dag och även under makeup.
Ice Plant Body Care Lotion – en hudlotion för mycket torr kroppshud.
Intensive Ice Plant Cream – en multikräm för ansikte och kropp som lindrar torrhet.
Acute Care Pontilla – en intensivvårdande salva som lindrar klåda och irritation i huden.

Weleda Almond Sensitive Skin – hudvård för känslig hud

Weledas Almond-produkter är riktigt milda och schyssta produkter för både ansikte och kropp – tack vare den lugnande mandeloljan passar produkterna extra bra om du har känslig eller lättirriterad hud. Mandeloljan är rik på omättade fettsyror, mineraler och vitaminer och verkar både närande, mjukgörande och skyddande för huden. Mandelolja innehåller både omega 6 och 9 samt E-vitamin vilket torr hud uppskattar. Sortimentet består av:

Weleda Almond Soothing Facial Lotion – en lätt oparfymerad fuktkräm som lugnar huden och återställer fuktbalansen. Minskar rodnad, stramhet och irritationer. Utmärkt för känslig hud, då den inte innehåller parfym.
Weleda Almond Soothing Facial Cream –  en rik ansiktskräm som lugnar huden och återställer fuktbalansen. Minskar rodnad, stramhet och irritationer – såklart oparfymerad!
Weleda, Almond Soothing Facial Oil  – en vårdande, mild och närande ansiktsolja som skämmer bort torr och känslig hud. Utmärkt om din hud påverkas av värme/kyla, luftföroreningar och torr luft. Den kan också användas för att ta bort ögonmakeup.
Weleda Almond Soothing Cleansing Lotion – en mild, krämig och lätt ansiktsrengöring som bevarar hudens fuktbalans. Parfymfri och skonsam mot huden.

 

Guide: alla parfymfria och allergicertifierade produkter i shoppen