Vi är väldigt glada att vi även i år har internationellt besök under vår gröna skönhetsdag den 5 maj, Green Beauty Day; Anna Ramata-Stunda  och Lotte Tisenkopfa-Iltnere från det lettiska hudvårdsföretaget Madara. 

Madara grundades 2006 i Riga av Lotte Tisenkopfa-Iltnere (till höger i bild) tillsammans med sin syster och två andra vänner. Hennes mål var att skapa effektiv ekologisk och naturlig hudvård som kändes mer som ”vanlig” hudvård. Det är Lotte som utvecklar produkterna som i dag säljs i hela Europa. Madara har också en ”lillasyster” som heter Mossa som också erbjuder ekologiskt certifierad hudvård.

Anna Ramata-Stunda (till vänster i bild) forskar i mikrobiologi och bioteknik vid universitetet i Riga, är vd för Alternative Plants, ett företag som utvecklar nya biotekniska ingredienser för skönhetsbranschen, och hon samarbetar med Madara kring innovativa ingredienser.

Under Green Beauty Day får vi höra dem föreläsa om just avancerade ingredienser från naturen och hur de arbetar med forskning för att få fram optimala resultat för huden. Spännande!

 

WHERE IS THE PROOF?

• Cellular in-vitro testing for evidence-based beauty

• Sustainability beyond organic ingredients: stem cells

• Plus: Northern plants that revolutionize skincare

Läs mer: 

• Intervju med Lotte från Madara; ”Naturliga vitaminer hjälper huden.”

• Här köper du biljett till Green Beauty Day.