Hudvårdsserie för känslig hud. Neals Yard Remedies är verkligen ett klassiskt ekomärke som har de karakteristiska blåa flaskorna och serien som doftar av aromatisk frankincense. Deras devis är att de kombinerar de länge beprövade apotekarnas expertis med en naturliga och ekologiska ingredienser och den allra senaste utvecklingen inom hudvård.

I den här recensionen har Martina G fått prova Soothing Sensitive-serien.

Neals Yard Remedies Soothing Sensitive serien

Det här är första gången jag provar detta varumärke så jag hade inga direkta förväntningar på produkterna vilket är en bra utgångspunkt när man ska recensera Då jag i höstas fick ett utbrott av perioral dermatit så har min hud varit otroligt känslig och jag har fått backa bandet och bara använda få produkter som helst är oparfymerade. Den här serien passar bra för dig med känslig hud eftersom den inte är parfymerad eller innehåller alkohol. Serien är unisex och passar både män och kvinnor.

 

Sensitive Soothing Cleansing Milk: Tycker att den är lite tjockare än en mjölk men kanske lite tunnare än en kräm, så upplever den inte som så dryg. Jag brukar ta minst tre pump på torrt ansikte där jag masserar in den med cirkulerande rörelser och sedan torkar av med en rengöringssvamp. Om jag har sminkat mig behöver jag oftast ta mer, men jag känner inte riktigt att den gör rent ordentligt, och den har svårt att få bort mascaran. Dock lämnar den mitt ansikte återfuktat och inte torrt som andra rengöringskrämer kan göra. Huden stramar inte efter rengöringen och den är mild och fin.

Betyg: 2,5 av 5

Sensitive Soothing Daily Serum: En genomskinlig lite seg gel som faktiskt är ganska svår att få upp med pipetten. Den är helt doftfri och känns mild och svalkande på huden och den innehåller lugnande ingredienser som boragoolja, blomextrakt från edelweiss och sodium hyaluronate. Två droppar räcker gott och väl till hela ansiktet och jag brukar ta dropparna antingen i handen eller direkt på ansiktet och klappa in dem försiktigt. Sedan får den torka in något innan jag fortsätter med det tredje och sista steget – ansiktskrämen.

Betyg: 3 av 5

 

Sensitive Soothing Daily moisturizer: En superstor tub med ansiktskräm, generösa 100ml!? Varken tjock eller rinnig, och ganska skön mot huden och den binder upp fukten från serumet bra utan att det blir kladdigt. Men jag kommer inte runt att jag tyvärr ogillar doften på denna! Trots att produkten är doftfri så har den ändå någon slags lukt som jag liksom inte blir kompis med. Jag som också är mer van vid att använda oljor i min hudvård kan känna att denna kräm inte riktigt räcker för mitt ansikte som nattkräm, men det är möjligt att det är en smaksak. Krämen absorberas snabbt och lämnar ingen hinna på huden. Under dagen kan den fungera rätt bra, men med min torra hud krävs det något tjockare för att verkligen återfukta under natten.

Betyg: 2,5 av 5

/Martina G

Mer ansiktsvård för känslig hud hittar du här>>>

Har du känslig hud? Neal’s Yard Remedies: Sensitive Skin!