Varumärket Estelle & Thild grundades år 2007 i Stockholm av entreprenören Pernilla Rönnberg. Estelle & Thild har allt från smink till kroppsvård och ansiktsvård. I denna recension har Anna F testat och recenserat 4 produkter ur Estelle & Thilds BioCalm-serie.

Estelle & Thild BioCalm Rescue Serum

Är du, precis som jag, en person som dras till produkter som skyltar med sina “aktiva” ingredienser, som jagar produkter som är effektiva och “starka”, ja då kommer du garanterat få en stressad och överarbetad hud. Det får åtminstone jag! Så när jag har har gått bananas med starka hudvårdsprodukter och känner att min hud behöver ett break så är BioCalm Rescue Serum den produkt jag vänder mig till. Den håller vad den lovar, det vill säga den lugnar ned. Varken mer eller mindre. Detta är inte en produkt som kommer att förändra din hud över natten utan sliter i det tysta. Serumet kommer i en glasflaska med pump. Jag gillar att jag faktiskt kan se hur mycket som jag använt och som finns kvar att använda. Serumet har en vattenliknande konsistens som snabbt sjunker in i huden – perfekt under smink. Den gör sig också bra om du kör lager-på-lager hudvård à la korean 10-step skincare routine då den är så lätt i konsistensen och inte känns tung. Jag skulle säga att denna produkt lämpar sig för alla hudtyper, oavsett om du har oljig, fet och oren hud, torr hud, lider av rosacea etc, etc. Vi har ju alla behov av en produkt som lugnar ned. Vare sig vi är i behov av det dagligen eller inte. Är det en produkt jag kommer använda dagligen? Njae, men jag kommer garanterat använda den dagligen periodvis när min hud är i behov av en paus och återhämtning från behandlingar och stark hudvård. Ett måste i badrumsskåpet, oavsett om du bara använder den periodvis.

Betyg: 5 av 5

Estelle & Thild BioCalm Soothing Moisture Day Cream

Denna dagkräm har blivit en oväntad favorit i badrumsskåpet, särskilt som nybliven mamma. Hormonerna har nämligen förvandlat min hy till ett fullkomligt kaos där jag är oljig, finnig, torr och rödflammig om vartannat. Otroligt tröttsamt samtidigt som mycket av min vanliga hudvårdsrutin blev för stark och ineffektiv. Denna verkar dock vara lösningen på dom alla. Det har blivit lite av en ge-min-hud-ett-break-kräm. Men har jag en episod av väldigt oljig hud använder jag denna som nattkräm, annars använder jag den regelbundet vid behov. Denna dagkräm är doftfri vilket jag uppskattar och den funkar alldeles utmärkt tillsammans med mina andra produkter utan att störa deras effekt. Eftersom att jag brukar använda lite mer aktiva produkter i mitt serum uppskattar jag att denna dagkräm är så pass mild. Denna blir det perfekta avslutet på min hudvårdsrutin. Det enda jag saknar är solskyddet. Produkten kommer i en stilren plastflaska med pump, dock får den avdrag då du inte kan se hur mycket produkt som finns kvar i flaskan. Konsistensen är förvånansvärt lätt för att vara så återfuktande och sjunker snabbt in i huden. Den funkar utmärkt under smink och jag upplever att jag sällan behöver använda primer när jag använder denna. Skulle jag köpa den igen? Det skulle jag nog! Framförallt om jag drabbas av kaoshy igen – denna produkt har varit guld för att få huden på banan igen.

Betyg: 4 av 5

Estelle & Thild BioCalm Extra Nourishing Night Cream

Denna nattkräm skulle jag vilja kalla lugnet på burk. Nåja, flaska. Men seriöst, denna nattkräm har räddat min hy efter episoder av allt för starka produkter, peelingar och behandlingar. Den kan verka lite mild och mjäkig till en början, men tro mig den är otroligt effektiv i sitt sätt att lugna en irriterad och överarbetad hud. Krämen är otroligt återfuktande utan att kännas tung på huden. Den är lättarbetad och sjunker snabbt in i huden – avskyr krämer som känns på huden. Den är dessutom doftfri vilket jag uppskattar och innehåller bland annat fläderblomsextrakt som har antiinflammatoriska egenskaper. Under sommarmånaderna har jag inte behövt använda denna dagligen då den blir lite för återfuktande för min blandhy. Däremot har jag sett till att använda den när jag känner att min hud behöver en omstart. Lider du av rosacea och torr hud tror jag att du kommer att älska denna! Den kommer i en tjusig plastflaska med pump, enda nackdelen med förpackningen är att du inte ser hur mycket produkt som faktiskt finns kvar. Kommer jag köpa den igen? Troligtvis, men inte för daglig användning.

Betyg: 4 av 5

Estelle & Thild BioCalm Gentle Protective Eye Balm

Det är alltid svårt att recensera en ögonkräm då du inte ser effekterna förens långt, långt, låååångt senare. Men, det finns ändå några detaljer som, enligt mig, tyder på en lovande ögonkräm. Och Estelle & Thilds ögonkrämer har länge varit en personlig favorit. De är otroligt återfuktande utan att vara för feta under ögonen.Har du en för fet ögonkräm finns risken att du utvecklar små vita prickar under ögonen (eh, nej tack), och är den inte tillräckligt återfuktande så kommer din concealer krackelera och du ser plötsligt 10 år äldre ut under ögonen, vilket ju motverkar syftet. Denna sägs även vara bra mot svullnad under ögonen och för att boosta den effekten brukar jag förvara ögonkrämen i kylskåpet. Att applicera ögonkrämen är numera ett riktigt nöje. Att ögonkrämen kommer i en händig liten pumpflaska är bara positivt och gör att du enkelt kan portionera så mycket kräm du behöver för båda ögonen. Minus i kanten att du inte kan se hur mycket produkt som finns kvar i flaskan. Konsistensen är krämig och lättarbetad. Den sjunker snabbt in i huden och fungerar utmärkt under smink. Denna är dessutom doftfri och allergivänlig. Perfekt för mig som linsbärare och som inte gillar 511 olika dofter i min hudvårdsrutin! Kommer defintivt köpa igen.

Betyg: 5 av 5

/Anna F

Mer läsning om Estelle & Thild:

Ett aktivt ögonserum från Estelle & Thild som är helt underbart!