Weleda grundades 1921 och är rankat som en av världens mest hållbara företag inom hudvård. Varumärket har allt för hela familjen, från babyprodukter och solskydd till ansiktsvård och duschgel. I denna recension har Sofia B testat och recenserat Weleda Wild Rose Smoothing Eye Cream som är en ögonkräm.

Weleda Wild Rose Smoothing Eye Cream

Weleda Wild Rose Smoothing Eye Cream är en parfymfri, lätt ögonkräm som kommer i en liten metalltub. den ska dämpa svullnad, minska fina linjer och släta ut huden kring ögonen. Aktiva ingredienser är nyponfröolja, persikokärnolja och extrakt från örten ögontröst.

Ögonkrämen är ganska fast vilket gör det lätt att dutta ut den kring ögat med fingret. Men jag tycker att det var svårt att dosera med tuben. Det var lätt hänt att jag klämde lite för hårt och då fick ut alldeles för stor mängd. Känns inte så ekonomiskt i längden. Vid påförandet ger den en liten svalkande effekt som är behaglig. Krämen arbetas in ganska snabbt, men lämnar en ganska kladdig hinna. Den försvinner dock efter en liten stund.

Men oj vad den återfuktar! Huden känns mjuk direkt, och rynkorna mattas lite, vilket faktiskt också håller i sig under hela dagen. Den är nog den mest återfuktande ögonkräm jag någonsin provat. Enda minuset för mig är den svårhanterade tuben, som gör att det inte känns så prisvärt.

Betyg: 4,5/5

/Sofia B

Mer läsning om Weleda:

Recension: Weleda Birch Body Scrub