Bruns produkter tillverkas lokalt i Skåne och grundades av Bruns Frisörer som har sin bas i Lund. Bruns har allt för ditt hår, med och utan doft. I denna recension har Moa recenserat Bruns Balsamspary nr 19, oparfymerad och Sara har recenserat Bruns Balsamspray, nr 18 Sprudlande Tangerin.

Bruns Balsamspray nr 18 Sprudlande Tangerin 200 ml

Nu har jag prövat Bruns Balsamspray nr 18 i min 7 åriga dotters hår  under en månad. Både i torrt och halvfuktigt hår. Hon är extremt håröm och har därtill extremt mycket hår som tovar sig väldigt lätt. (Jag har föreslagit kortare frisyrer men fått tvärnej, det är Rapunzel som gäller än så länge). Det här kräver en hel del omvårdnad och låt oss kalla det … eeh … tålamod av oss bägge.

Jag måste säga att den här balsamsprayen håller vad den lovar, den ger verkligen en fin glans, doftar ljuvligt av mandarin och framförallt hjälper den till att reda ut tovorna!! Upplever doften först som ganska stark, utan att vara för intensiv, för att sedan snabbt ”lägga sig” och dofta mer subtilt av citrus.

Jag vet inte vem som älskar den mest. Min dotter som propsar på att även få använda den som ”hårparfym” som hon kallar det. Eller jag som halverat tiden av utredning och tandgnissel. Halleluja! Att det enbart är naturliga råvaror och ekologiskt så långt det är möjligt, samt att alla ingredienser tål att renas i våra reningsverk och därmed inte skadar våra vatten gör detta balsamspray till en solklar favorit för mig.

Betyg: 5/5

/Sara A

Bruns Balsamspray nr 19 Oparfymerad 200 ml

Jag är ganska ovan att använda vanligt balsam, och då funkade den här produkten väldigt bra eftersom jag kunde spraya på vid behov istället.

Jag har en väldigt känslig hårbotten men denna produkt fungerade jättebra utan att irritera eller klia. Tyckte mer om att spraya i topparna när håret var nytvättat och blött, än direkt på torrt hår. Håret var då lättare att reda ut och blev fin och lent när det hade torkat.

Jag testade även att spraya hela håret och hårbotten som en hårinpackning under natten, något jag verkligen kan rekommendera!

Jag kan även tänka mig att balsamspray är en räddare i nöden på sommartorrt hår! I övrigt funkade sprayfunktionen utmärkt och plus i kanten för den fina flaskan.

Betyg: 4/5

/Moa E