Purobio Cosmetics är ett italiensk sminkmärke som jag testat mycket produkter ifrån. Alla produkter i sortimentet är nickeltestade och veganska, vilket passar mig som nickelallergiker alldeles utmärkt. Nu har jag testat ögonmakeup från deras makeup-kit!

PuroBIO Unicorn Makeup kit, 320 kronor.

Det här kitet innehåller en söt necessär, Double Dream Mascara och Long Lasting Pencil från Purobio. Det känns som en väldigt bra present till någon, eller till sig själv såklart! Necessären är inte riktigt i min smak, men som tur är gick det supersmidigt att ta bort pinsen och då blev det bara en grå helt vanlig necessär.

Double Dream Mascara är riktigt bra på mina fransar! Borsten är av silikon och ganska gles. Det går väldigt lätt att bygga på både längd och volym och den smular inte lika mycket på mig som en del andra ekologiska mascaror har gjort. Dock har jag generellt ganska lite problem med att ekologiska mascaror smular, har förstått att många andra fått kämpa mer att hitta någon som fungerar. Den här är definitivt en av mina nya favorit-mascaror! Betyg: 5/5

Long Lasting Pencil ger en intensiv svart färg och är enkel att arbeta med. Den håller sig på plats under lång tid. Allt man kan förvänta sig av en kajalpenna som är ekologisk! Jag sminkar mig ofta inte så intensivt och därför används den inte så ofta, men för dig som vill ha en intensiv sminkning – go for it! Betyg: 5/5

Produkterna i necessären får definitivt högsta betyg! Necessären är väl inget jag valt att köpa till mig själv, därför blir det inte riktigt högsta betyg till hela kitet.

Betyg kit: 4,5/5

/Katja

 

Mer läsning om Purobio:

 

Flytande ekologiska highlighters från Purobio Cosmetics