Nu när solen har kommit fram är det ganska vanligt att man får ”fräknar” eller mörka fläckar i ansiktet som inte försvinner förrän på vintern. Men det finns naturliga serum som kan hjälpa till att bleka fläckar på huden.

Annemarie Börlind, NatuPerfect Anti-pigment & Brightening Fluid, 599 kronor.

Det här är ett serum för alla hudtyper som ska motverka tidiga ålderstecken och bleka pigmentfläckar. Serumets aktiva ingredienser är detoxophane, som utvinns från trädgårdsrester, och som hjälper till att motverka pigmentfläckar, samt fackellilja, som stärker hudens naturliga fuktbarriärer och minskar linjer och rynkor.

Serumet kommer i en frostad glasflaska med en praktisk pump, som doserar helt ok. Två pump räcker åt hela ansiktet samt hals och dekolletage. Det är krämigt i konsistensen och har en lite svagt ljusrosa färg, och en mild, behaglig doft. Serumet går snabbt in i huden och lämnar den mjuk och väl återfuktad. Fler än en gång under testperioden glömde jag ta på dagkrämen för att den mjukar upp så bra.

Hur tacklade den mina pigmentfläckar då? Jo, riktigt, riktigt bra. Jag har några ganska tydliga fläckar på kinderna och de har faktiskt bleknat betydligt. Jag upplever även att jag fått en jämnare hudton och bättre lyster. Det finns faktiskt inget som jag inte gillar med det här serumet. Och
eftersom den dessutom är väldigt dryg kan det inte bli annat än högsta betyg.

Betyg: 5

/Sofia