Purobios produkter är anpassade för de som har känslig hud och lätt får allergiska reaktioner – alltså helt perfekt för mig! Produkterna är fria från syntetiska parfymer, är veganska och nickeltestade. Jag har testat en hel del av Purobios produkter men detta blir den första mascaran!

PuroBIO Cosmetics Mascara Glorious Volumizing – Black 01, 119 kr

Den här borsten passar jättebra för mina fransar! Den är något klumpig vid appliceringen på de kortare fransarna längst in vid ögat men annars ger den ett fint resultat. Ibland upplever jag att mascaran klumpar sig lite på vissa partier men det går enkelt att jämna ut det om jag är snabb med att dra ut klumpen innan det torkar. Mina fransar ser både fylliga och långa ut. Det första jag la märke till när jag haft denna på mig en dag var att jag inte haft någon som helst klåda i mina ögon. Jag får lätt klåda och sveda av mascaror så det är verkligen ett stor plus. Mascaran släpper ganska lätt vid regn eller om jag har för oljiga produkter under ögonen, så jag behöver alltid applicera puder runt ögonen för att den ska hålla sig bra under dagen.

Resultatet mascaran ger för detta pris gör den väldigt värd ett högt betyg! De flesta ekologiska mascaror som är lite bättre brukar också vara mycket dyrare. Betyg: 4

/Katja