Neal’s Yard Remedies (UK) har en serie produkter för känslig hud, Starflower som är det engelska ordet för borago, alltså gurkörtsolja. Dessa är lämpliga för dig som är känslig för dofter eller alltför aktiva ingredienser.

 

Neal’s Yard Remedies, Soothing Starflower Daily Moisture, 100 ml, 389 kronor. 

Soothing starflower daily moisturiser är en lätt, lätt parfymerad kräm som kommer i en blå glasflaska med pump. Krämen är speciellt framtagen för känslig hud och innehåller bland annat gurkört, som ska verka lugnande, edelweiss, som fungerar skyddande, och svalkande aloe vera.

Pumpen doserar precis rätt mängd för hela ansiktet, och krämen är lättapplicerad och går snabbt och lätt in i huden. Den ger direkt fukt och mjukhet, och ansiktet känns som om det lindats in i en mjuk, skyddande filt. Jag har haft problem med utslag och irritation under testperioden, men tycker att de områdena har läkt ut snabbt utan att lämna några synliga spår, vilket jag drabbas av ibland. Jag tycker också att min hud blivit mycket jämnare i tonen och har fått en bra elasticitet. Det är en väldigt dryg produkt, ett pump räcker till hela ansiktet och dekolletaget.

Jag har till och med använt krämen på mina torraste områden på kroppen, med mycket gott resultat. Det är en ljuvligt snäll produkt för torr, känslig hud, som rekommenderas starkt. Betyg: 5

/Sofia