Naturligt baserad ansiktsvård. Från Frankrike kommer märket So Bio Etic som gör hudvård som är ekologiskt certifierat enligt Cosmebio. Deras produkter kommer i olika serier och jag har testat micellärvatten, serum, ögonkräm och ansiktskräm från deras kollektion Précieux Argan som innehåller föryngrande arganolja från ett kooperativ i Marocko.

 

Den här serien doftar ljuvligt! Jag kan inte riktigt identifiera själva doften men man vill bara ha mer av den. Vilket ger ett stort pluspoäng.

 

So Bio Etic, Serum Anti-Age (hittar tyvärr inte serumet i någon svensk webbshop). Serumet pirrar till och stramar åt huden. Jag märker ingen tydlig effekt men det gör säkert nytta om man använder det mer regelbundet. Betyg: 3,5. 

 

So Bio Etic, Anti- Age Day Cream är en prisvinnare och det förstår jag. Den är fantastisk! Så rik och fyllig så att den funkar som nattkräm också utan att för den sakens skull bli för fet på dagen. Min hud är väldigt nöjd under perioden jag testar. Jag är rejält återfuktad hela tiden och hyn ser strålande frisk och smidig ut. Betyg: 4,5.

 

So Bio Etic, Anti-aging Eye & Lip Contour. Ögonkrämen är lätt att dutta på och ger lagom med fukt runt ögonen. Men jag märker ingen dramatiskt skillnad på tex svullnad eller rynkor. Den kan också användas på läpparna, men det har jag inte testat. Betyg: 3,5.

so bio etic _micellaire

So Bio Etic, Micellar Water  är en typ av rengöringsvatten som rengör huden bra. Jag får till och med bort min rätt kraftiga Dior-mascara och läppstift som brukar sitta som berg. Ett mycket bra ansiktsvatten som dessutom känns bra för huden och inte torkar ut. Betyg: 4.

/Frida

sobioetic_skincare