Man kan tro nu när sommaren börjar lida mot sitt slut, att det är the end of trevliga bronzers och skimriga highlighters. Tillbaka till rougen som får göra sitt på hösthuden. MEN – det tycker inte jag! Inte om man hittar RÄTT highlighter.

Jag har testat 3 olika highlighters, och enligt mig så handlar det inte bara om att matcha highlightern med tonen på huden utan även färgerna i sminket.

 

Här kommer tips på 3 superfina highlighters!

 

Maria Åkerberg – ”Endless Summer”

Det här är faktiskt en special, där de kombinerat 4 av deras populära ögonskuggor i fina jordnära nyanser. Man kan självklart använda dem individuellt tycker jag, dels som ögonskuggor och highlighters, men det finaste för mig har varit att ha den här som en riktig semesterprodukt. Jag har använt hela paletten som highlighter, och sedan de enskilda färgerna på ögonlock/ögonvrå. Med andra ord är den här en perfekt allrounder! Betyg: 5. 

 

Zao – ”Shine up powder” (Pink Champagne)

Den här rosabronziga, varma highlightern från Zao innehåller bara naturliga ingredienser! När jag applicerar den tycker jag den känns ”snäll” på huden, med andra ord blir den inte så glittrig och glammig utan lägger sig som ett naturligt skimmer. Så den här har jag lagt som en ren highlighter; kindben, näsrygg, under bryn, läppkontur. Färgen på den här har fungerat perfekt på lite sommarhud men jag tänker även rocka den i vinter till en lättare sminking med nån fin rouge som poppar. Den kommer göra sig bra även då! Betyg: 4.

 

PuroBIO – ”Resplendent highlighter” (pink)

Jag har också testat den här lite mer renrosa highlightern. På mig blev den väldigt pigmenterad, därför tänker jag genast att den är lite mer party. En highlighter som man har när man vill att den ska poppa på riktigt! Men, jag tror den blir mycket mer diskret och smälter in på ett annat sätt för ljusa hudtoner. Därför rekommenderar jag er där ute att testa den! Då den förmodligen blendar in mycket bättre. Betyg: 4. 

highlighters2

/Nicolina