Ekologisk hudvård. Från Tyskland kommer Santaverde som har aloe vera som stjärningrediens i sina produkter. Här har jag testat ett ansiktsserum:

 

Santaverde, Age Protect Fluid, 30 ml, ca 49 €

Age Protect Fluid är en lätt färgad dagkräm som ska skydda känslig hy mot UV-strålar och hindra ålderstecken. Den innehåller aloe vera, hyaluronsyra och älggräs som er fukt och antioxidanter från bland annat grönt te som skyddar mot fria radikaler. Den innehåller också ett mineralsolskydd på SPF 6.

Jag använder nästan aldrig foundation och om jag ska vara ärlig nästan aldrig solskydd i vardagen, bara när jag ”solar”. Kanske just därför är jag väldigt förtjust i den här produkten. Den ger en ytterst lätt täckning, snarare en utjämning av min egen hudton och även om SPF 6 inte är mycket så känns det som bättre än 0. Krämen är ganska ”torr”, den känns lite som en foundation i konsistensen och jag har helt klart fått bäst resultat med nåt annan produkt som bas, ibland ett serum, ibland en ansiktsolja, allt har funkat fint. Den fräscha ytkänslan håller i sig hela dagen. Färgen är rätt ljus när man precis applicerar men den anpassar sig snabbt till min hudton. Den doftar ganska starkt, lite pudrigt, lite doft av solskydd. I dyraste laget, men den är väldigt dryg, särskilt om man har den ovanpå en annan produkt. Betyg: 4,5. 

/Andrea