Ekologiska ansiktsprodukter. Från Halland kommer UneCare och de gör främst ansiktsvård men även kroppsvård. Jag har testat ett par produkter för ansiktet och är riktigt nöjd!

 

UneCare, Lovely Facecleansing, 150 ml, 190 kronor. Rengöringsmjölk med en mild frisk doft som kommer i en airless pumpflaska. Tillverkas för hand på västkusten i Halland och innehåller bland annat kokosolja, glycerin och solrosolja. Har ett pH-värde på 5,5.

Rengöringsmjölken är lite som en lotion i konsistensen, är lätt att applicera och smälter nästan på huden. Den tar lätt och effektivt bort sminket, även envis eyeliner och mascara, utan att svida i ögonen och torka ut huden. För bästa effekt bör man inte använda vatten efteråt, men jag är lite beroende av det för att känna mig ordentligt rengjord så jag har tvättat bort det sista med en fuktig bomullsrondell.

Huden har under hela testperioden känts väl rengjord, balanserad och mjuk. En riktig favorit. Betyg: 5

Unecare of Sweden

Une Care of Sweden, Lovely Face Cream, 50 ml, 250 kronor. ”Lovely Face Cream” är en lite beige, lätt ansiktskräm med en behagligt fruktig doft, som kommer i en pumpflaska av plast.

Krämen har en bas av ekologisk kokosolja men innehåller även sheasmör och solrosolja, samt eteriska oljor från bland annat apelsinskal. Enligt tillverkaren ska den dämpa rodnader och lugna huden. Ansiktskrämen arbetas lätt in i huden, och ger en behaglig mjukhet direkt som håller i sig hela dagen (och natten).

Jag har använt krämen både morgon och kväll och har inte haft några problem med irritation i huden, tvärtom, den känns återfuktad, lugn, stärkt och min hudton har blivit mycket jämnare. Krämen är ganska dryg, mer än en ärta behövs inte, och man doserar enkelt med pumpen.

Jag är mycket nöjd med produkten och rekommenderar den varmt. Man får mycket ansiktskräm för pengarna. Betyg: 5

 

/Sofia