Ekologiskt ansiktsserum. Tyska Be In Blossom gör produkter baserade på marina antioxidantspäckade extrakt från sjögräs och mikroalger och stamceller från strandväxten martorn. Den vackra flaskan kommer i en gigantisk ytterkartong, som känns lite onödigt, även om den är fin.

 

Vad: Be In Blossom, Ocean Flower Multi-Complex Serum + Cream, 30 ml, 47  €.

Detta är en multiprodukt som ska både verka på djupet som ett serum och skydda som en fuktkräm. En annan ingrediens är cupuacusmör, ett veganskt alternativ till lanolin, som är mycket fuktighetsbevarande.

Jag har testat Ocean Flower som ett serum och använt en dagkräm ovanpå, vilket har funkat väldigt bra. På sommaren tror jag dock att den skulle räcka som ensam produkt, om man inte har extremt torr hy. Konsistensen är väldigt lätt, mer likt ett serum än en kräm, men ändå lite lite fetare än ett rent serum. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar en silkeslen, ganska matt, yta. Trots att den är så lätt så känns huden mättad. Jag har haft mindre problem med att huden blir torr på eftermiddagen under testperioden, annars brukar jag alltid få boosta med några droppar olja på jobbet. Doften är rätt skarp och blommig, jasmin och ylang-ylang ger en lite damig, pudrig ton. Priset är högt, men det är en väldigt dryg produkt, några små pump räcker gott. Betyg: 4,5. 

/Andrea