Bakterier står i fokus när Christopher Genberg från det probiotiska hudvårdmärket Esse föreläser under Green Beauty Day den 5 maj. 

Inget är väl så hett just nu som probiotika, inte bara för magen utan också för huden. Pionjärer inom levande probiotisk hudvård är det Sydafrikanska märket Esse.  Christopher Genberg tog 2013 tillsammans med sin mamma, Anki Genberg, in det Esse Probiotic Skincare i Sverige. Christopher är expert på probiotisk hudvård och föreläser frekvent för hudterapeuter inom området hudens mikroflora. På Green Beauty Day är rubriken på hans föreläsning:

 

Hjälp, vi tappar våra bakterier!

”De flesta förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen. Men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud. Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud. Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen.”

 

Läs mer: 

• Här köper du biljett till Green Beauty Day.

• Intervju med Trevor Steyn, grundare av Esse Probiotic Skincare.