Förra veckan samlades tusentals besökare på Vivaness, som är en del av Biofach, en av Europas ledande mässor för ekologisk mat och även skönhet. Vi var på plats under två dagar och såg mycket nytt och spännande, men också en hel del bekanta märken som redan finns på den svenska marknaden. Men vi spanade in tre trender som vi kommer att se mer av 2018:

solskydd Madara

SOLSKYDD. Här är en rolig nyhet från Madara, solskydd för ansiktet med otroligt lätt och härlig formula. Men det är inte bara Madara som kommer med solskydd, även Attitude, Acorelle, Weleda, Eco Cosmetics och Laboratoires de Biarritz visade solnyheter.

ansiktsmasker

ANSIKTSMASKER. Ekologiska sheetmasks, lermasker, masker med aktivt kol och så den här fina; 3-delad mask från Sante. En mask i tre olika delar som man kan placera ut efter behov. Maskernas tid är nu!

primavera

KLIMAKTERIET. Primavera har tagit fram en mist med eteriska oljor som ska hjälpa kvinnor i klimakteriet. Vi noterade också flera olika eteriska oljeblandningar för just klimakteriet från andra märken. Och eteriska oljor för sömn, anti-stress och välmående såg vi också många av. Bra att detta kommer mer och mer!