Har du problem att somna eller att få till tillräckligt många timmars sömn varje natt? Sömn är A och O för att du ska må bra men också se bra ut – skönhetssömn är inget påhitt! Här ger vi dig 12 grymma tips om vad du bör göra och vad du ska undvika under dagen för att kunna somna gott och få kvalitativ sömn till natten!

Morgon

 
1. Gå upp samma tid varje morgon – oavsett vad du har inplanerat, det ger kroppen sömnrutiner
 
2. Sov inte längre på helgerna, du förstör din sömnrytm!
 
3. Snooza inte! Det gör det bara ännu svårare att komma upp. Ställ hellre klockan några minuter senare och gå upp direkt när den ringer.
 
4. Ät frukost! Det ger dig energi och en lugn stund att starta dagen med.
 

Eftermiddag

 
5. Gå ut i solen! Vare sig det sker på lunchen eller om du väljer att ta en promenad hem. Det gör att du enklare somnar när det börjar bli mörkt.
 
6. Se till att äta en middag som innehåller rikligt med protein!
 
7. Ta aldrig en eftermiddagslur, det gör det svårare att somna till kvällen.
 
8. Drick inte kaffe på eftermiddagen! Koffeinet kan påverka kroppen i upp till 8 timmar.
 
9. Ät inte för mycket eller för lite så du har matsmältningen i full gång när du ska sova / eller att magen kurrar och värker. Ingetdera är bra för din insomning.
 

Kväll

 
10. Träna gärna på kvällen, du gör av med överskottsenergi och somnar lättare.
 
11. Gå och lägg dig vid samma tid varje kväll, utveckla kvällsrutiner som gör att du går ner i varv och slappnar åtminstone 30 min innan det är dags att sova! Se till att denna stunden inte innefattar någon skärmtid!
 
12. Ät inte sötsaker innan du ska sova och se till att du inte har någon synlig klocka vid sängen, den utgör bara ett stressmoment om du har svårt att somna.
 
 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>