Q&A. Här svarar Weledas experter på era frågor om Weledas produkter och hudvård.

Kan jag använda Almond Soothin Clearing Lotion vid ögonpartiet?

Weleda Almond Soothing Cleansing LotionHej!
Jag har använt Weleda Almond Soothing Clearing Lotion och gillar den. Såg dock att man ska undvika ögonpartiet när man tvättar sig med den, och nu undrar jag varför? För mig fungerar det tyvärr inte att använda olja för att ta bort ögonmakeup. Har testat flera olika, men oljan liksom fastnar i ögonfransarna och gör att jag ser suddigt i flera timmar.

Kan också gilla att använda en och samma produkt när jag tvättar mig, så min fråga är om det är dåligt för ögonen att använda Weleda Almond Soothing Clearing Lotion även för ögonpartiet?
Med vänlig hälsning, Erika

 

Lilith Schwerte Interantional Trainer på Weleda, svarar: 

Weleda-Lilith-Schwerte

Ingredienserna i Almond Cleansing Lotion är väldigt milda eftersom produkten är anpassad för en känslig hy.

För de allra flesta fungerar den utmärkt att använda för att ta bort vattenlöslig mascara och annan ögonmakeup. Anledningen till att det står att man ska undvika ögonpartierna är endast grundat på det faktum att det inte har utförts några tester på den produkten för just ögonmakeupborttagning, och då måste vi skriva på det sättet.

 

 

 

 

 

Vad rekommenderar ni för kosttillskott?

Hej!
Jag undrar hur Weledas experter ser på detta med kosttillskott? Räknar ni Weledas elixir som kosttillskott? Jag blir jämt förkyld under vintermånaderna och har funderat på om jag borde boosta upp med något. Vad skulle ni isf rekommendera?
/Vilsen

 

Lilith Schwerte Interantional Trainer på Weleda, svarar: 

Weleda Havtorn Råsaft (Sea Buckthorn Juice)Weleda Havtorn Råsaft räknas som en dryck och går under livsmedel. Den är oerhört rik på C-vitamin och är den som vi rekommenderar främst för att stödja kroppen vid förkylning och även för att förebygga.

Sen är kosten (i största möjliga mån ekologisk!) fortfarande oerhört viktig och det är från den ditt huvudintag av näring och vitaminer skall komma. Frisk luft och lagom med motion tillsammans med att försöka minska stressen är svårt men viktigt. Vi har många sköna badtillsatser att rekommendera för avslappnande bad. Ett tips är Pine Bath Milk som doftar tallskog och är bra mot stress och oro. Även Lavendel Bath Milk är skönt och lugnande på kvällen.

 

 

Vilken hudvårdsserie passar min hud?

Hejsan
Jag är nyfiken på vilken av Weledas hudvårdsserier som skulle passa min hud. Är 35 år och har vad jag tror är blandad hy. Får finnar och pormaskar ibland men har även fina linjer vid ögonen, pannan och på halsen.
Tack på förhand!
Mvh Lisa

 

Lilith Schwerte Interantional Trainer på Weleda, svarar: 

Weleda One-Step Cleanser & TonerTill din rengöringsrutin rekommenderar vi produkten One Step Cleanser Toner. Den är lätt sammandragande på porerna och rengör skonsamt men grundligt och hjälper huden att komma tillbaka i balans. Till din hud och ålder skulle vi också rekommendera Vildros serien. Ögonkrämen i vildrosserien jobbar mot svullnad och även fina linjer samtidigt som den ömtåliga huden runt ögonen får en bra återfuktning. Den ansiktskräm i serien som är bäst anpassad för en kombinerad hudtyp som din är Wildrose smoothing Facial lotion.

När du vill ta dig liten egen-tid och vårda huden extra (kanske på helgen?) så rekommenderar vi en lätt ansiktsmassage med våra Weleda 7 Day Treatment eller vår Weleda Soothing Almond Facial Oil som ger vitalitet och stärker huden. Drick mycket rumstempererat vatten och örtteer. Vårt helt naturliga Björkextrakt är också skönt att ta som en detox kur inifrån nu på våren eller när man känner ett behov. Undvik att äta för mycket socker och försök hålla en diet med rena råvaror och mycket grönsaker och frukt varje dag. Till sist finns det också ett naturligt Weleda-preparat i tablettform som heter Vitadoron som innehåller bl.a torkade smultronblad och som traditionellt använts för eksem. Många kunder har upplevt positiva effekter på sin hud av dessa. Weleda har alltid med en holistiskt tanke om ”beauty from within” och synsättet att skönheten kommer inifrån och ut.

 

 Varför använder ni ingredienser som xantangummi?

Hej Weleda,
Jag har länge vart ett fan av era produkter och det ni gör. Jag har vart tacksam att det har funnits företag som er, som bryr sig om miljön och människan. Det är ju bra. Men…nu på sistone har jag börjat bli något ifrågasättande när det kommer till ekologiska och naturliga skönhetsprodukter, eftersom jag har börjat läsa på allt mera och ställer högre krav.

Varför har ni valt att tillsätta ex xantangummi, lactic acid, andra mildare former av sulfater, som är biotekniskt framställda ämnen, när det egentligen inte behövs? Det är ju inte ekologiskt de där nånstans, om man nu ska tänka riktig ekologi. Det är naturligt ifrån början, då man utvinner oftast dessa ämnen från en naturlig råvara som glukos eller aminosyra, och sedan raffinerar/modifierar/ fermenterar med diverse ämnen som starka lösningsmedel, eller mikroorganismer. Det här en av anledningarna till varför det är lätt att få ett certifikat, innehållet ska bara komma från naturliga källor men huruvida de är framställda spelar det ingen roll och det får den okunniga konsumenten inte veta. Det sättet är otroligt otroligt fult och taskigt för konsumenten. Allt drivs av kapitalismen, och enkelheten. Får jag inte svar, blir det bojkott för min del. Så onödiga tillsatserna behövs inte.
Sandy

Lilith Schwerte Interantional Trainer på Weleda, svarar: 

Vi förstår absolut din undran kring detta. För att försöka förklara på ett enkelt sätt så precis som du behöver tillsätta bakpulver för att få en fluffig kaka när du bakar så behöver man även i hudvård tillsätta hjälpande ingredienser för en optimal formula och även för en bra känsla av krämen när kunden applicerar produkten. Tvättaktiva aminosyror som vi använder (det du beskriver som sulfater) är nödvändiga i en rengörande produkt som rengöringsmjölk, duschkräm eller rengöringsmousse för att den skall göra det den ska. Huden är också ett av våra viktigaste känsel-organ och vi strävar efter formulas som ska ge en behaglig känsla på huden, även vid rengöring. Och vi använder inte syntetiska sulfater som torkar ut.

Våra produkter är certifierade med Natrue certifiering som är en av de absolut striktaste certifieringarna och dom är oerhört restriktiva med vad som får användas i en produkt och inte. Deras reglering gäller även vilken typ av processer som får användas med olika ekologiska eller naturliga råvaror för att få fram en slutingrediens. Du kan läsa mer i detalj på Natrue.org. Weleda som företag har och kommer alltid att jobba för människan och naturen, det är hela grunden till att vi finns. Därför är vi också extra glada att vi blir uppmärksammade för vår strävan på området och precis blivit utsedda till världens mest hållbara hudvårdsföretag också! (Beautyshortlist 2018 i klassen Best Fairtrade/Sustainable Brand)

Weleda 7 days treatmentMen om vi läser din fråga så låter det som att du vill ha så enkla och rena produkter som möjligt i din dagliga hudvårdsrutin. Då kan vi rekommendera till exempel One Step Cleanser & Toner till ditt ansikte (det är en av våra äldsta proukter från Weleda och originalreceptet har funnits sedan 1923). Den har en rengörande formula som är baserad på mild olivoljetvål i grunden. Efter rengöringen kan du använda vårWeleda Soothing Almond Facial Oil på lätt fuktad hud morgon och kväll. Det är en enkel bas-rutin som fortfarande balanserar och stärker huden. Kombinera det med en hälsosam livsstil och lägg till lite ”pampering” någon gång i veckan med vårWeleda 7 Day Treatment för en lätt ansiktsmassage och extra näring. Det är en lyxig ansiktsoljekur i ampullform som ger lyster till huden och gör den mjuk.

 

 Har ni produkter mot hemorrojder?

Hej,
Jag undrar om det finns några produkter i Weledas sortiment som man kan använda för att behandla hemorrojder?
/Anonym

Weledas Apotek svarar att de har det. Det finns dels en salva, dels stolpiller receptfritt.
Du är välkommen att kontakta Weledas eget apotek för mer info på tel: 08 522 961 00

 

Här hittar du hela Weledas sortiment >>>