Jag har skrivit en guide om menskoppen tidigare men nu tänkte jag göra en kort recension på min kära menskopp OrganiCup. Jag skulle kunna gå så långt att kalla den min bästa vän – åtminstone under några dagar varje månad.

 

OrganiCup är en menskopp som är tillverkad i medicinsk silikon, den är därför ultra-hygienisk och antibakteriell. Den finns i två storlekar, A och B. Jag har storlek A. Jag fyller 30 år om mindre än en månad och har inte fött några barn. A passar mig som handen i handsken 🙂

Den är enkel att sätta på plats och lätt att ta ut. Den läcker inte och när den väl sitter där den ska så känns den inte alls!

355701-C-organicup-menstrual-cup-graph-1

Hur använder man sin OrganiCup?

Man trycker ihop den, liksom viker den upptill och för in, sedan vecklas den ut. Låter kanske konstigt men faktum är att det efter viss övning går otroligt snabbt och smidigt. Känns det obekvämt kan man klippa bort piggen längst ut.

Vid uttagning trycker man ihop koppen så att vakuumet släpper och drar ur koppen.

När du tömmer koppen gör du det i toaletten och sköljer ur den innan du sätter tillbaka den. Ett tips om du har problem med att koppen inte vecklar ut sig är att efter du sköljt av den, avsluta med riktigt kallt vatten så att koppen blir aningen styvare.

När din mens är slut: Koka koppen i några minuter så är den ren och redo för nästa gång.

 

Behandlar du din OrganiCup väl håller den i ca 10 år. Jag och min menskopp har hållit ihop i snart 3 år och den fungerar fortfarande lika bra!

 

sign

Läs min stora guide: Menskopp, så funkar den!