Jag har filat ned min sminkrutin till 10 minuter. Det gör det här med smink hanterbart i mitt liv. Det måste gå snabbt, det måste se effortless ut och det måste se naturligt ut. Jag tänkte visa er vilka produkter jag använder för att lyckas!

Som bas använder jag mig av INIKA Loose Mineral Foundation som har varit min sommarfoundation de senaste 4-5 åren. Är inte en mineralfoundationtjej per sé men denna är verkligen magisk. Den ser så naturlig ut samtidigt som den ger en fin täckning – utan att kännas tung på huden. Dessutom kan jag applicera krämprodukter över den vilket är guld.

När jag lagt min bas går jag in med två olika nyanser av Ilias True Skin Serum Concealer. Jag kör nyansen Yucca och Kava och duttar på det med fingrarna där det behövs.

Sedan går jag in med världens bästa highlighter från Westman Atelier. Deras Lit Up Highlighter i Nectar ser verkligen ut som att du sovit 8 h, druckit ditt vatten och har det så kallade glowet from within. Denna duttas också på med fingrarna.

Efter highlighter är det dags för rouge, och där måste jag verkligen höja Tower 28 till skyarna. Deras krämrouge är bland de bästa jag testat! Otroligt pigmenterade men lätta att arbeta in i huden. Dessutom funkar de över puder. Nyansen jag kört med de senaste månaderna är Rush Hour.

När jag är nöjd med basen pudrar jag t-zonen med High Definition Silk powder n°11 från Couleur Caramel. Också använt detta puder i åratal. Det smälter verkligen in i huden, håller glansen borta utan att se kakig ut. Nä, inget annat ekopuder slår denna faktiskt. Önskar dock att den fanns som pressat puder så att det skulle vara lättare att ha med sig pudret on the go.

När basen är klar går jag vidare till brynen. Ibland känner jag för att använda en ögonbrynsskugga och ibland kör jag med ögonbrynspenna. Ögonbrynspennan går snabbast, så pennan jag alltid vänder mig till är Eyebrow definer i nyansen Taupe från Zuii Organic. Det är också en holy grail sedan många år tillbaka.

Jag brukar skippa mascara pga orka se ut som en panda och I just can’t be bothered. Så jag nöjer mig helt enkelt med att böja ögonfransarna.

Avslutningsvis använder jag Lip Definer Läppenna i nr2 från Victoria Beckham Beauty – snälla rara. Denna läppenna är verkligen worth the hype. Vill ha en i varje väska. Sedan går jag in med ”The Lipstick” från Sensai. Ja den heter så med all rätt. Detta är verkligen läppstiftens läppstift – inte eko eller naturlig någonstans, men läppstiftets ”prestanda” gör att jag sätter upp skygglapparna. Vill du ha ett läppstift som inte känns på läpparna? Som har massa pigment, känns fjäderlätt, typ silke på läpparna, then this might be for you. Jag köpte detta i ren panik 2019 när jag letade som en galning efter det perfekta nudefärgade läppstiftet till mitt bröllop. Tror jag swatchade alla läppstift som fanns på marknaden i månader. Tillslut landade jag här och har inte blickat tillbaka. Testa det om du vill gå lite crazy och gå utanför ekonischen.

Vill man se hur jag applicerar alla produkter kan du kika på min instagram.

Vad jag använder: 

Foundation: INIKA Loose Mineral Foundation i nyansen Patience
Concealer: Ilia True Skin Serum Concealer i Yucca och Kava
Highlighter: Lit Up Highlighter i Nectar från Westman Atelier
Rouge: Rush Hour från Tower 28
Ögonbrynspenna: Eyebrow Definer från Zuii Organic i nyansen Taupe
Läppenna: Lip Definer i no2 från Victoria Beckham Beauty
Läppstift: The Lipstick från Sensai i nyansen 13 Shirayuri Taupe