Visste du att jag älskar att städa? Eller så här. Jag älskar inte städandet i sig men jag älskar ett städat hem. Vem gör inte?! Problemet är bara att jag bor med en man, en golden retriever, en katt och en tvååring – säg no more liksom. Så de enda stunderna jag hinner njuta av ett städat hem är precis efter att jag städat hemmet. Har si sådär 15-30 minuter på mig innan stöket/livet gör sig påmint igen. Skämt åsido. Men ni som vet, ni vet.

Hur som helst. Du vet att du är 30+ när du blir exalterad av städprylar. Och här har vi en städpryl som inte kostar skjortan (Hej Dysondammsugaren med laserljus, I’m looking at you) men som fortfarande tillgodoser mina städprylscravings. Det är lite samma känsla som när du köper nya gymkläder i hopp om att du ska bli mer motiverad att träna. Sån är jag med städprylar. Hehehe.

Produkten jag pratar om är alltså ett städkit från Equa Care innehållandes en snygg sprayflaska av 100% återvunnen plast samt två refillpåsar med rengöringspulver. Pulvret blandar du med vatten och blandningen blir sedan ditt miljövänliga universalspray. En refillpåse räcker till en hel flaska (345 ml) och tar effektivt bort fläckar på alla ytor, inklusive trä- och stenytor. Dessutom är rengöringen helt ofarlig för barn och husdjur ✓ ✓ ✓
Tänk på att använda upp blandningen inom 3 månader, men för mig är det inte några problem 😅

equa care home kit

Jag gillar också att det faktiskt är en plastflaska (men ser ut som en glasflaska). Jag har nämligen liknande flaskor av glas hemma som jag använder till städning men det är otympligt och tungt, och det finns alltid en risk att jag tappar flaskan pga att den blir förvånansvärt hal. Aint nobody got time för glassplitter på golvet med husdjur och en tvååring. Plastflaskan är alltså mer praktisk i vardagen. Universalmedlet luktar otroligt fräscht, och det var ett trevligt avbrott mot min vanliga städblandning baserat på Ekotipsets städrecept med diskmedel och ättika.

Seriöst, köp den till dig själv och du kan relatera till detta inlägg, eller någon du känner som du vet känner likadant. Städtanter unite 👵🏼
Jag har gjort en liten videosnutt när jag unboxar kitet. Klicka här för att se videon.

Vad använder du för städprodukter hemma?