Har du provat att använda menstrosa? Detta praktiska och återanvändningsbara mensskydd har snabbt blivit ett populärt alternativ till engångsbindor och tamponger. Vi är därför glada att kunna erbjuda AllMatters sköna och läckagefria menstrosor i vår shop. 

Menstrosan ser ut och känns precis som en vanlig trosa, men är så mycket smartare och bättre! Med olika absorberande lager håller den dig luktfri, torr och fläckfri under hela din mens. 

Danska AllMatters (tidigare Organicup) utvecklar mensskydd av hög kvalitet och med hållbara material. Menstrosorna är inget undantag: de kan tvättas och återanvändas under lång tid utan att tappa form eller funktionalitet.

Menstrosor är ett tryggt och bekvämt mensskydd som passar de allra flest – vi erbjuder AllMatters menstrosor i sex olika storlekar: XS, S, M, L, XL, XXL och XXXL.

Hur funkar menstrosor?

Du kan använda menstrosa istället för bindor, tamponger eller menskopp. Det går även bra att kombinera menstrosor men andra mensskydd och använda trosorna som backup för extra skydd vid riklig blödning.

Menstrosan kan användas dag-och nattetid och absorberar lika mycket som upp till 1-2 tamponger.

Hur tvättar man menstrosor?

När du har använt en menstrosa sköljer du den i kallt vatten tills vattnet blir klart, därefter kan du tvätta menstrosorna för hand eller i tvättmaskin (30°) med ett milt tvättmedel.

Här kan du handla menstrosorna från AllMatters >>