Ekologisk ansiktsvård. Den här trion från svenska Estelle & Thild har verkligen fungerat jättebra på min hud – älskar dessa produkter! De är berikade med astaxantin som är en kraftfull antioxidant med en röd-rosa färg som förutom vissa alger och finns naturligt i bland annat lax, jäst, krill och andra kräftdjur. Det används här i dessa produkter för att skydda mot fria radikaler och bekämpa ålderstecken.

 

Estelle & Thild, Super Bioactive Firming Day Cream, 30 ml, 479 kronor. En lätt beigefärgade dagkräm som ingår i en serie baserad på astaxantin från marina alger. Dagkrämen kommer i en stilren glasflaska med praktisk pump. Det är ganska fast i formulan, men går snabbt in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad utan hinna.

Den ger ingen omedelbart uppstramande effekt vid påförande men efter fyra veckors testande har den gjort min hy märkbart tajtare, jämnare i hudtonen, gett den en fin naturlig lyster, och gjort de fina rynkorna kring ögonen mindre synliga. Och de där torrhetsfläckarna jag brukar ha runt ögonen är borta. Hur bra som helst! Betyg: 5

 

Estelle & Thild, Super Bioactive Repairing Oil Complex, 30 ml, 495 kronor. Repairing Oil är en gyllengul, antioxidant rik olja som ska förebygger cellnedbrytning och UV-skador samt motverkar synliga ålderstecken. Kommer i en stilren glasflaska med pipett som gör det enkelt att dosera. Appliceras i ansikte och dekolletage efter rengöring. Kan blandas med Age Control Serum innan application för att få ett kraftfullare resultat.

Innehåller bland annat squalane och aprikoskärneolja. Oljan är lätt och har en behaglig, blommig doft, absorberas snabbt i huden och lämnar den mjuk och följsam. Den återfuktar riktigt bra, och man vaknar på morgonen med en fin lyster i ansiktet. Under testperioden har jag suttit mycket inomhus framför en datorskärm i en lokal utan speciellt bra ventilationssystem och trots det har min hud inte blivit torr eller känts irriterad. Tvärtom. En riktigt bra olja så här på vintern. Rekommenderas även för torrisar. Betyg: 5. 

estelle_thild_brightening_serum

Vad: Estelle & Thild, Super Bio Active Brightening Serum, 30 ml, 565 kronor. Ett svagt beigefärgat anti-age serum som ska jämna ut hudtonen och reducera pigmentförändringar. Berikat med marina mikroalger och innehåller aktivt humle som ska korrigera missfärgningar i huden och förbättra den över tid. Har en lätt blommig doft som är väldigt behaglig.

Serumet går lätt in i huden utan att lämna någon hinna och gör huden mjuk och återfuktad. Efter en månads testande märker jag en tydlig förbättring, de små, fina rynkorna har slätats ut något, mina pigmentfläckar har bleknat märkbart och min hudton är klart jämnare. Finns inget att klaga på. Love it! Betyg: 5

/Sofia B