Hudvård för torr och känslig hud. Jag har torr och känslig hud och har testat denna duo från lettiska märket Madara som är Ecocert och just SOS-serien är framtagen för känslig och fuktfattig/torr hud.

 

Vad: Mádara, SOS Hydra Repair Intensive Serum, 30 ml, 429 kronor. 

Ett ljusbeige, lotionaktigt serum som kommer i en smidig glasflaska med pump. Framtaget för att boosta hudens naturliga fuktreserver och återställa balansen i stressad, uttorkad hud. Innehåller bland annat pion-rots extrakt som har en hög antioxidanteffekt. Passar alla hudtyper.

Serumet absorberas snabbt i huden utan att lämna någon hinna. Det gör huden mjuk och följsam under hela dagen. Jag märker en stor skillnad under testperioden, då jag i början led av fläckar av torreksem. Efter fyra veckors användning är min hud utläckt och på djupet återfuktad. Betyg: 5

 

Vad: Mádara, SOS Hydra Recharge Cream, 50 ml, 399 kronor. 

En lätt, ljusrosa hudlotion som beskrivs om räddningen för torr, stressad hud. Innehåller bland annat extrakt från pioner och linfrön i en bas av jojobaolja. Passar alla hudtyper. Efter fyra veckors testande kan jag inte annat än hålla med i beskrivningen. När jag startade testet var min hud uttorkad, med fläckar av torrexsem och tydliga torrhetsrynkor.

Lotionen går snabbt in i huden och lämnar den direkt återfuktad, med ett litet glow. Ju längre in i testperioden jag kom desto stabilare blev min hud. Eksemen läkte ut och återkom inte. Och rynkorna förminskades drastiskt.

Lotionen kan användas varje dag, och kväll, eller bara vid behov. Jag använde den i huvudsak som dagkräm, ibland även till natten. Dock tyckte jag att jag till natten behövde något kraftfullare för återfuktning. Betyg: 4

madara_sos serum

/Sofia B

 

(Vem är vem i Green Beauty Sqaud? Kolla in alla testare i spalten här bredvid >>>)