Inlägg i samarbete med Morocco Medina

Min hud har senaste månaderna varit utsatt för mer stress, hormoner och dålig kost än ja, på länge! Den torra vinterluften hjälper inte direkt till att balansera huden och min hud har minst sagt gått bananas. Torr, finnig och fet hud samtidigt, check…

Jag älskar att testa hudvård och makeup som ni vet, men jag gillar också att gå ”back to basics”. Jag använder helt enkelt mig av råvaror som vegetabiliska oljor, hydrolater, leror och tvålar – de lugnar min hud och ger den kombinationen av fukt och fett som huden behöver för att balanseras. Jag använder mig av oljor för att både rengöra och återfetta huden samtidigt som rosenvatten tillför fukt till huden. Lermasker suger upp överflödigt sebum och orenheter medan ekologisk tvål tvättar rent huden skonsamt. Jag har använt mig av denna rengöringsmetod i flera år i perioder min hud behöver återställas och balanseras. Bland de första inläggen jag skrev på den här bloggen handlar om just OCM.

 

The oil cleansing method, OCM, har används länge. Metoden går kort och gott ut på att rengöra och återfukta huden med oljor men även hydrolater och lera. Morocco Medina är ett svenskt företag som importerar härliga, naturliga råvaror från Marocko. Deras oljor kommer från kvinnokooperativ som arbetar med ekologisk odling och kallpressning, kooperativet ser även till att arbetsförhållandena och arbetsvillkoren är rättvisa för de arbetande kvinnorna. Alla produkter från Morocco Medina är handgjorda och innehåller naturliga ingredienser som i största mån är ekologiskt certifierade.

Här kommer en kort genomgång av produkterna i min rengöringsrutin:

  • Mandelolja. Den här använder jag på fuktiga bomullsrondeller för borttagning av ögonmakeup men även för att smörja torra fläckar på kroppen. Mandelolja innehåller omega 6 och 9, E- och D-vitamin samt kalcium och magnesium som fungerar återfuktande och mjukgörande på huden.
  • Arganolja. Denna använder jag för rengöring av ansiktet, men även som kroppsolja efter duschen och i slitna hårtoppar. Arganolja är rik på antioxidanter, vitaminer och har cellstimulerande näringsvärden. Oljan absorberas snabbt, mjukgör och bevarar hudens fukt.
  • Rosenvatten. Den här använder jag som ansiktsvatten men även som fixeringsspray över makeup. Rik på flavonoider och vitamin A, C, D och E. Rosenvatten har antibakteriella, läkande och sammandragande effekt på huden.
  • Face Oil Treat. En kombination av arganolja och kaktusfikonfröolja som används som jag använder som ansiktsolja efter rengöring. Denna olja är rik på massor av nyttigheter, bland anar vitamin A, E, zink, linolsyra, karotten och omega 3 och 6. Oljan är en kraftig antioxidant som återfuktar och mjukgör huden.
  • Cactus Fig Oil. Denna använder jag som serum runt ögonen istället för ögonkräm och även som ansiktsolja när jag vill lyxa till det. Oljan innehåller växtsterol, vitamin E och K, zink och antioxidanter som ljusar upp pigmentfläckar och mörka ringar under ögonen samtidigt som den slätar ut huden och mjukgör.
  • Rhassoul lera. Den här leran använder jag som en ansiktsmask och även som hårinpackning. Leran är rik på kisel, magnesium, kalium samt kalcium och suger upp överflödigt sebum och olja från huden, förminskar porer och drar ut smuts.

Du hittar alla produkter jag använder på www.moroccomedia.se ♥