Inlägg i samarbete med Jolie Beauty

Idag tänkte jag att vi skulle prata mer om mineralsmink – närmare bestämt Alima Pure som finns hos Jolie Beauty. Känner ni till märket? Alima Pure är ett amerikanskt sminkmärke som har en minimalistiskt approach, Alima Pure vill ge maximal effekt från minimalt med ingredienser. Minimalismen visar sig genom deras sleeka, snygga förpackning så väl som i ingredienslistan. Alima Pure’s sortiment är stort – de har allt från mineralfoundations, flytande foundation, bronzers, rouge till primer, mascara, ögonskuggor och makeupborstar.

Primern Smooth + Prime används efter dagkräm (eller ansiktsolja) och innan foundation för att göra huden len och få foundationen att sitta fint längre. Denna primer ska fungera återfuktande, jämnar ut huden och minimerar porer.

Deras prisbelönta storsäljare Satin Matte Foundation är en pigmentrik mineralfoundation som ger ett resultat som kan vara lätt till täckande samtidigt som den låter huden andas. Du väljer själv hur täckande resultat du vill ha beroende på hur du applicerar den – välj en fluffig borste för en lätt finish och en tät borste för ett mer täckande resultat. Foundationen är baserad på fem noga utvalda ingredienser som ger en matt finish med diskret lyster. Om du behöver hjälp med nyansmatchning så har Jolie Beauty en nyansguide du kan spana in här.

Alima Pure har ett riktigt bra utbud av veganska sminkborstar – för mineralfoundation rekommenderar jag att först applicera ett tunt lager med deras Foundation Brush. Om du vill ha ett mer täckande resultat på vissa områden så använd Flat Top Brush som ger en mer koncentrerad applikation. Andra favoriter bland deras borstar är Sculpting Brush som är snedställd och fungerar till solpuder och att skulptera kindben med, perfekt för dig som vill ha en mjukare contour. Blush Brush är en mindre variant av rougeborste och den fungerar bra eftersom man kan styra hur mycket och på vilken yta man vill ha rouge – I like!

Jag använder Radiant Finishing Powder i nyansen Augusta som bronzer till min hy, den är lagom varm och pigmenterad för mig vilket gör det svårt att överdosera solpudret. Till denna look har jag även Luminous Shimmer Blush i nyansen Leigh som ger ett diskret, fint skimmer och är en blek gammelrosa nyans.

Alima Pure har även smink till ögonen. Ni hittar både lösa och pressade ögonskuggor i en rad olika nyanser, kajalpennor och mascaror. Jag föredrar pressade ögonskuggor och det fiffiga med Alima Pure’s förpackningar är att de pressade produkterna även har refiller, så du enbart behöver köpa detta när det är dags att fylla på.

Om ni är sugna på att testa Alima Pure så finns de hos www.joliebeauty.se.

Har ni testat något från Alima Pure? Lämna gärna en kommentar! ♥