Okej jag har verkligen tagit mig vatten över huvudet när jag fick den briljanta idén att recensera ett häng ögonkrämer. Ja, ni vet att testa ögonkrämer när en precis börjat använda ögonkrämer i förebyggande syfte gör det ju liiite svårt att avgöra vad som verkligen fungerar. Sen så ser en inte resultat riktigt förrän om ett decennier… Hur som helst, det jag bedömt dessa ögonkrämer på är helt enkelt de som känns sköna på huden, är fuktgivande och har en smart förpackning. Plus i kanten om de minskar mörka ringar. Let’s do this!

  • “Coffee Bean Coffeine Eye Cream” från 100 % Pure
    En vit fast kräm som kommer i en smart, snygg tub. Ögonkrämen ska reducera mörka ringar och puffiga underögon med hjälp av bl.a. aloe vera, koffein från grönt te och kaffe, rosenvatten och nyponfröolja. Den doftar sååå gott av vanilj, kaffe och… kakor? Den doftar som en fika hehe! Känns skön på huden, liksom “plumpar” och återfuktar huden. Jag tycker även att den reducerar mörka ringar lite, lite. Bland de bästa jag provat!
  • “Illuminating Eye Cream” från Lavera
    En ljusrosa, pärlemorskimrande kräm som kommer i en praktiskt men ganska oinspirerande tub. Den ska reducera mörka ringar och fina linjer tack vare olika oljor och smör, aloe vera, koffein från kaffe och mineralpigment (mica). Doftar väldigt starkt och medicinskt. Något svår att jobba in i huden, lämnar ett diskret men märkligt skimmer runt ögonen och håller inte huden återfuktad sådär jättelänge. Jag har inga fina linjer men däremot mörka ringar och märker ingen skillnad alls. Nja, hoppa denna och spara pengarna (om du inte vill ha en diskret krämhighlighter då).
  • “White Tea Toning Eye Gel” från Neal’s Yard Remedies
    En ljusorange gel som doseras bra från en liten glasförpackning med pump. Gelén ska kyla ner, ge en fast känsla och reducera mörka ringar. Trollhassel, rosenvatten, aloe vera, ögontröst (som är en blomma, var tvungen att googla), extrakt från vitt te är ingredienser som ska hjälpa till med detta. Gelen håller huden återfuktad och plumpad länge och jag tycker att den gör de mörka ringarna lite ljusare. Även denna är en favorit!
  • “Green Apple Brightening Eye Cream” från Juice Beauty
    Stor, stadig glasflaska med pump som doserar aningens för mycket produkt. Krämen är ljus och ska som namnet antyder ljusa upp, reducera mörka ringar och missfärgningar. Innehåller bl.a. aloe vera, äppeljuice, vegetabiliska oljor och svart te. Doftar väldigt medicinskt och typiskt Juice Beauty om ni förstår vad jag menar. Eftersom förpackningen pumpar ut alldeles för kräm så får man jobba in produkten ett tag, men därefter absorberas den snabbt. Jag kan inte riktigt se någon skillnad i om den reducerar mörka ringar och jag gillar helt ärligt inte att produkten tar sådan tid att jobba in. Nja…
  • “Energy Nature Anti-Puff Eye Serum” från Annemarie Börlind
    Silvrig, praktisk förpackning i pennform som man masserar in serumet med. Serumet är ljusgult och väldigt likt ett serum i formulan. Serumet ska dämpa svullnader och mörka ringar tack vare hesperidin från pomerans, koffein, rosextrakt och phytonutrienter från krasse som är antioxidantrikt. Krämen doftar milt medicinskt, absorberas snabbt och pennan verkar kylande och återfuktande på huden och så kan man massera in ögonkrämen med den också, så bra! Även denna är en av mina favoriter!
  • “Eye Antioxidant” from Cicamed
    Pumpförpackning som doserar aningen för mycket produkt. Krämen är ljus och ska dämpa svullnad, minska mörka ringar och lugna huden. Ingredienser som koffein, antioxidanter, extrakt från trollhassel och kastanj, röda och gröna alger samt kakaoextrakt ska hjälpa till med detta. Ögonkrämen är lite för tunn kan jag tycka då den liksom torkar in snabbt och inte riktigt ger den där plumpande effekten jag vill åt. Nej på denna enligt mig.