Har du varit nyfiken på det hypade brynvaxet från EcoBrow? Jag med en lång tid innan jag tillslut klickade hem det tillsammans med ögonbrynsborsten, då jag inte hade någon riktig brynborste och för att det är ett måste till en produkt som denna. Defining Wax beskrivs som ett 100 % naturligt, lättviktigt och kladdfritt färgat vax som ger dig vackra, fulla ögonbryn.

Jag funderade ett tag på nyans men valde tillslut “Sharon”; en kall askbrun nyans som även kan beskrivas som klassisk taupe enligt mig. Jag var orolig att den skulle bli för mörk för mig, då jag hört att vaxet ska vara otroligt pigmenterat men nyansen funkar perfekt!

Jag har hunnit testa vaxet ett par veckor nu och måste säga att jag gillar det. Jag är van att använda en snedställ ögonbrynspenna som jag enkelt (och snabbt) kan få till fylligare bryn med. Att istället använda ett vax och pensel gör att appliceringen tar aningens längre tid med fördelen med vax är att det går att få brynen mer precisa och att det även går att fylla i “fakehårstrån” här och där. Pigmenteringen på vaxet är väldigt bra, bättre än många andra naturliga brynvax jag testat men ändå inte för pigmenterat så att appliceringen blir svår. Hållbarheten är även den bra, jag kan utan problem gå en hel dag med snygga bryn tack vare vaxet.

Suspekt är dock bara förnamnet på marknadsföringen, EcoBrow låter ju som en ekologisk produkt men när jag kollar närmare på INCI-listan finns inte en enda ekologisk ingrediens. Däremot står det att produkten är 100 % naturlig men ändå kan jag hitta till exempel dimethicone (silikon) på listan. Produkten är alltså inte ekologisk och innehåller heller inte 100 % naturliga ingredienser som märket påstår.

Funktionsmässigt tycker jag verkligen att EcoBrow presterar, ett av de bästa om inte det bästa ögonbrynsvaxet med naturligare innehåll jag testat. Jag uppskattar verkligen att kunna göra skarpare bryn samt fylla i några extra strån lite då och då; vaxet är lättjobbat, sitter på plats hela dagen och är pigmenterat. Jag är egentligen inte så jätteförtjust i produkter med silikon och det är där det faller för mig, jag kommer fortsätta använda detta tills jag hittar ett likvärdigt alternativ utan silikon helt enkelt.

Har du testat EcoBrow? Hiss eller diss? Kommentera gärna! ♥