Då är det dags igen att plocka fram läppbalsamen igen, jag använder dem i och för sig året om men ser verkligen till att gardera mig på höstkanten. Denna höst har jag känt för att slå på stort och har testat denna trio som överlag känns väldigt vårdande, nästan som läppmasker.

“Be True Lip Balm” from Tata Harper

Smart förpackning med ett härligt, mjukt balm. Balmet är baserat på olivolja, bivax, kamelliaolja, kakaosmör och andra härliga oljor samt växtextrakt från fläder, spansk lavendel och älggräs för att nämna några. Den doftar ljuvligt av godis och har små, vi snackar minismå, exfolierande korn som smälter i kontakt med läpparna. Detta är ett gediget balm som verkligen sitter kvar, återfuktar och liksom “plumpar” läpparna lite. I like!

“Lip” from Butter Elixir

En stilren liten burk som ger ifrån sig en underbar doft av kardemumma och vanilj, om du gillar doften av kardemummabullar eller chailatte så kommer du älska denna. Läppbalsamet är fullpackat med olika oljor och smör som sojabönsolja, solrosolja, bivax, kakaosmör och sheasmör bland annat. Formulan på läppbalsamet är riktigt mjukt, känns precis som ett lent “smör”, och ger ett återfuktande resultat.

“Wedding Cake” from The Beauty Archive*

Snygg, stilren glasburk med ett nästan doftlöst läppbalsam baserat på ricinolja, kokosolja, karnubavax, jojobaolja, kakaosmör och solrosolja. Vårdande och mjukgörande balm som torkar in något snabbare än balmen ovan och ger en riktigt fin lyster. Ni vet en sån där lyster som ser hälsosamt ut? Ja, det får ni med denna. Läppbalsamet är dessutom veganskt för er som letar efter det!