Morotsolja är en av de hetaste trendoljorna just nu! Är du sugen på att testa? Här nedan listar vi några av de goda egenskaperna som oljan ger dig, perfekt att införskaffa redan nu inför vår och sommar.

Vår LA-baserade bloggare Marita Karlsson är ett stort fan av morotsfröolja! Så här säger hon om oljan: Loelle Carrot Seed Oil: ”Som jag sagt tidigare, en ekologisk morotsolja får min hy att JUBLA och SKUTTA”

 

1. Morotsfröolja är rik på karoten och vitamin A, som båda är mycket fördelaktigt för din syn, perfekt om du väljer att ta oljan invärtes.

 

2. Oljan är också rik på antioxidanter. Antioxidanter hjälper dig att hålla hyn fräsch då det främjar cellförnyelsen, perfekt i antirynk-syfte och för skadad hy. Skyddar även mot fria radikaler.

 

3. Karoten som oljan innehåller rikligt av, lindrar solbränd hud! De reparerande och återuppbyggande egenskaperna lindrar och vårdar.

 

4. Du kan också använda oljan i håret! Massera in oljan i handdukstorkat hår eller addera några droppar till ditt balsam/inpackning. Ditt hår blir mjuk, glansigt och följsamt!

 

5. Oljan är också bra för blodcirkulationen. Om du masserar in den i hårbotten när du står i duschen och därefter tvättar håret med balsam för att lösa oljan så kan du stärka hårsäckarna – vilket kan främja hårets tillväxt! Perfekt för dig som har tunt hår eller som vill att håret ska sätta fart och växa på längden.

 

6. Oljan innehåller också naturligt skydd mot solen, så för att skydda dig lite extra kan du addera den till ditt solskydd eller till din dagliga hudvårdsrutin. Samma gäller håret, massera in lite morotsfröolja innan du ska ner till stranden i sommar – då kan du undvika du risigt och solslitet hår!

 

7. Oljan är också antiseptisk, vilket är bra om du vill lindra hudinfektioner och bakterier.

 

8. Oljans rika innehåll av A-vitamin gör den perfekt för dig som är gravid eller har besvär vid mens. Både utvärtes och invärtes.

 

9. Morotsfrö eterisk olja stimulerar tillväxten av nya celler och vävnader, vilket gör den perfekt att använda efter att du peelat dig och verkligen vill stimulera hyn.

Läs också: Marita: Just nu gillar jag dessa produkter lite extra

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>
Källa: www.goodhealthacademy.com & www.organicfacts.net