Halloween närmar sig och kanske tryter inspirationen för hur du ska lägga en snygg, läskig och passande makeup till din kostym?

Vi hävdar: Lägg krut på sminket – det kommer att imponera på de andra festdeltagarna! Faktum är: Du kan använda det mesta från din ordinarie sminkväska och skippa teatersminket!

Årets roligaste och läskigaste festlighet, Halloween ger oss möjligheten att spöka ut oss och ses under festliga omständigheter. För alla älskar väl en maskeradfest? Här kommer några tips på hur du kan lägga en snygg och innovativ Halloween-makeup!

halloween skull smink

Dia de los muertos – tips för skull makeup

I Mexiko firas dödsdagen, Dia de los muertos, den 2 november och en klassisk sminkning är Skull Makeup, där man sminkar sig som en dödskalle, men vackert pyntad! Här behövs en vit bas och mycket puder! Sen kan man gå loss med sin svarta kajalpenna och sin svarta eyeliner för att skapa de svarta effekterna. Sen finns det egentligen ingen hejd på utsmyckningarna, men ett rosa läppstift är användbart, liksom flera fina nyanser av lila och mörka ögonskuggor.

Harelquin – läskig clownsminkning

Lite enklare att få till med en neutral bas, och sen behövs bara ett rött läppstift som man måste använda rikligt av, även utanför munnen och glöm inte att mungiporna ska dras uppåt. Enklast med en bra läppenna! Och så får man ösa på med eyeliner och lägga en vit kajal i vattenlinjen. Glöm inte den röda näsan!

KATT-ig Halloweenmakeup

En enkel katt-sminkning! Klassiskt Rött läppstit från Maria Åkerberg, ljus kajal från Maria Åkerberg och Benecos ögonbrynspenna fixar allt ifrån nos till intensiva ögon! Ett riktigt snygga och hållbara läppar fixar du genom att grunda med PuroBios läppenna.

Halloween

Sminka dig som rödluvan

Det kan vara lite svårt att få till den här effektfulla looken utan att ta till riktig maskeradsminkning. Men! Med en ljus bas, mycket puder och en rödaktig rouge har du en bra start. Till såret rekommenderar vi ett läppglans i en mörk nyans som ska likna blod, ett mörkare läppstift att sudda lite i kanterna och en svart kajal i mitten. Glöm inte de röda glossiga läpparna!

Halloweensmink – Rådjur

halloween sminkning

Ett sött rådjur blir du enkelt med hjälp av varma bruna ögonskuggor från Benecos ögonskuggspalett, generösa mängder vit kajal från Maria Åkerberg. De yviga brynen kan du fixa med hjälp av den Couleur Caramels Eyebrow kit.

Makeup for Halloween

Sminka fram blodiga ögon

Precis som de övriga sminkningarna behöver man en bra bas och mycket ljust puder. Sen rekommenderar vi en liten sminksvamp för att jobba in den svarta ögonskuggan runt ögonen, på näsan och längs käklinjerna. För att definiera kan man använda en svart eyeliner. Sen ska det röda appliceras! Vi rekommenderar en bra borste och ett riktigt pigmentrikt läppstift. Ta sen hjälp av en röd läppenna med effekterna.