Naturlig hudvård för våren. Visst är det härligt att våren är på väg? Då kan det vara en idé att passa på att vårstäda huden och göra den extra fräsch för våren. Men också att se över sina produkter – många gånger blir huden lite fetare under de varmare månaderna. Då kan det vara en bra idé att byta ut fetare vinteranpassade krämer mot lättare produkter. Precis som när du plockar undan tjocka dunjackor och varma kängor på våren, behöver du alltså även se över hudvårdsgarderoben.

Hudvård för våren – 7 produkter du behöver

Många som gillar ansiktsoljor på höst och vinter, kan reagera på att det blir för mycket fett på vår och sommar, så en del byter ut sin olja mot ett fuktgivande serum istället. Lägg också till att huden kan reagera på pollen på våren – då kan man behöva ändra lite i sin hudvårdsrutin. Satsa på en extra effektiv rengöring, en djuprengörande mask, lite extra vitaminberikat serum och kanske även lite brun utan sol? Här listar vi  produkterna som lyfter vårens hudvårdsrutin till nya höjder!

1. Riv av vinterhuden med en peeling – nyhet från Estelle & Thild!

vårstäda huden peeling

 

Ett bra sätt att få nytt liv i huden på våren är att peela eller exfoliera huden och bli kvitt trött vinterhud. Peela huden en gång i veckan, mer behöver du inte. Här är en nyhet från svenska Estelle & Thild som är en kombinerad peeling och ansiktsmask:

SuperBio Advanced, 10 % PHA Dual-Action Exfoliant >>>

 

 

 

 

 

2. Sov med en fuktmask – vakna med ny hud!

fuktmask hudvårdsrutin våren

 

Efter peeling kan det vara gött att boosta huden med massa fukt. Och det smartaste är en fuktmask som man kan sova med och som får verka när du sover. Fiffigt! Och extra fukt säger man inte nej till. Vi gillar den här masken från Madara:
SOS, Hydra Mask Moisture + Radiance>>>

 

 

 

 

 

3. Ge huden en vitaminkick på våren

hudvård våren

 

Om man vill pausa sin feta ansiktsolja på våren kan detta oljeserum vara ett alternativ. Lättare i konsistensen och fullt av c-vitamin som ger huden glow och lyster. Verkar uppiggande på huden och jämnar ut hudtonen. En favorit från Anne-Marie Börlind.

Orange Blossom Energizer >>>

 

 

 

 

 

4. Satsa på en lättare återfuktande ansiktskräm

ansiktskräm våren

 

På våren kan det var lämpligt att byta ut tjockare krämer och oljor med lite lättare produkter. Många råkar ut för hud som hamnar i obalans på våren och då kan man börja med att byta ut produkter med mycket fett, till produkter med mer fukt. Som den här lätta ansiktskrämen från Dr Hauschka:

Revitalising Day Lotion >>>

 

 

5. Glöm inte solskyddet på våren!

solskydd våren

 

 

Självklart måste man skydda huden mot vårens starka solstrålar, man vill ju inte få pigmentfläckar eller åldra huden i förtid?! Det här solskyddet är tonat, och ger ganska bra täckning, som en BB Cream med spf 30. En budgetfavorit från Mossa:

Certified Natural Sunscreen, 365 Days Defence >>>

 

 

 

6. Glöm heller inte håret på våren!

hårinpackning våren

 

Även håret kan behöva extra kärlek på våren efter en lång vinter instängd i mössor. Passa på att massera hårbotten ordentligt och unna dig sen en härlig hårinpackning. Denna från Bruns är en storfavorit (finns även doftfri.)

Hårmask N22 Varm Bergamott >>>

 

 

 

7. BUS – fuska fram fräsch färg i ansiktet

brun utan sol self tan ansiktet

 

Man behöver inte applicera samma brun utan sol-kräm i ansiktet som man har på kroppen. Numera finns det lättare bus-vatten för ansiktet som man kan badda huden med, eller blanda i sin ansiktskräm. Som detta self tan vatten från Zuii Organic:

Flora, Gradual Tan Face Water >>>