Ekologisk hudvårdsrutin. Dags för en shelfie igen och kolla in vilken hudvårdsrutin jag kört på senaste tiden! Vi börjar som vanligt med rengöringen och jobbar oss mot oljorna, serumen och krämerna:

# Maria Åkerberg Eye Makeup Remover. En ögonsminkborttagning i krämformula som ska ta bort envis mascara, kajal och annat ögonsmink. Jag måste säga att jag tycker att den fungerar sådär, bra för dig som inte gillar oljor men se till att stänga ögonen ordentligt, den svider nämligen om den kommer i kontakt med ögonen och så tar det några svep innan allt är borta. Använd också en torr bomullsrondell, annars svider det. Betyg: 3/5

# Mun Akwi Purifying Cleanser. Wow vilken effekt – jag är fullständigt blown away av den här rengöringen! Det var länge sen jag blev så här golvad av en produkt. Detta är en vit, seg kräm som masseras in i huden och som smälter bort smink och smuts. Den påminner väldigt mycket om en oljerengöring (jag skulle nästan säga att det ÄR en oljerengöring) och djuprengör huden till den grad att min hudtextur till och med har ändrats! Efter att man sköljer av den så känns huden inte det minsta torr, snarare återfuktad. Ja, huden blir ren, återfuktad och lämnas med en bättre textur. Den här kommer jag köpa igen! Betyg: 5/5

# Tata Harper Purifying Gel Cleanser. En gelrengöring som inte löddrar utan blir till en mjölk i kontakt med vatten. Den här är riktigt skön att massera in på huden då den känns lite kylande och inte är uttorkande. Rengör huden och lämnar den liksom lite fastare på ett bra sätt, samtidigt som smink och smuts försvinner. Rengöringen kommer i en snygg pumpflaska som mer än gärna får ta plats i badrumsskåpet. Det enda minuset är att den svider lite i ögonen, så undvik ögonområdet. Betyg: 4/5

 

# Mun Anarose Hydrating Rose Toner. Ett ansiktsvatten som innehåller rosenvatten, aloe vera, kaktusfikonfröextrakt, vitpilsextrakt och min favorit – glycerin! Glycerin, aloe vera eller annan återfuktande ingrediens i ansiktsvatten ger en helt annan känsla och är mer återfuktande enligt mig. Det här ansiktsvattnet har varit en fröjd att använda och känns återfuktande! Betyg: 5/5

# Patyka Energising Eye Gel. En kylande, guldskrimrande ögonkräm, eller ögongel, som kommer med roll on som känns riktigt skön att använda kring ögonen. Ögongelen innehåller koffein, gojibär och tranbär som är rika på antioxidanter och vitamin C. Gelen känns helt klart återfuktande, kylande och ger en piggare look, men på mina mörka ringar har den inte gjort stor skillnad. Jag föredrar också en fetare produkt för ögonområdet, så den här är för dig som vill ha något lätt som tar ner puffighet och svullnad. Betyg: 3,5/5

# Kypris Antioxidant Dew. Ett serum för dag som är mjölkigt i formulan och är packat med antioxidanter, aminosyror och växtextrakt. Serumet ska vara återfuktande och jobba med hudens lyster. Och jag kan bara hålla med – min hud har blivit glowigare, mer plumpad och återfuktad sen jag började använda det här serumet. Det här kommer jag återvända till! Betyg: 4,5/5

# Kypris Moonlight Catalyst. Ett retinol-liknande nattserum med peptider och växtextrakt som livar upp trött, hud i behov av lyster och hud som lätt får finnar. Jag kan inte säga att jag var imponerad från start, först kändes det som att huden blev torrare men efter halva flaskan så tycker jag att min hy har blivit mer balanserad med mindre utbrott, bättre hudtextur och mer glow. Även det här serumet kommer jag återvända till! Betyg: 4,5/5

# May Lindstrom The Youth Dew. Den här ansiktsoljan ska vara en vitamincocktail för huden med ingredienser från nyponfrö, tamanu, havtorn, morotsfrö, avokado, granatäpple och en rad andra oljor och extrakt som ska ge huden glow, hålla utbrott borta och hålla den smidig. Ansiktsoljan doftar starkt, lite jordigt och rökigt, och den sjunker in ganska snabbt och håller verkligen huden smidig. Jag tror det här är en sån där ansiktsolja som får även skeptikern att börja gilla oljor. Men för min del funkar inte doften tyvärr – jag hade önskat en mer universiell doft. Betyg: 4/5

# Madara SOS Hydra Recharge Cream. En ganska lätt ansiktskräm som ska passa bra för stressad, irriterad och spänd hud. Krämen ska också jobba mot ålderstecken, och återfukta fuktfattig och uttråkad hud. Krämen är utrustad med antioxidanter och hyaluronsyra bland annat. Det tog några dagar innan jag verkligen började gilla den här krämen, den är lätt i formulan och jag tyckte först att den liksom inte riktigt gav den där fukten. Men det var som att när huden blev mättad och balanserad efter några dagar, så kändes den otroligt bra! Återfuktar på djupet men lämnar huden lagom glansig och bra underlag för makeup. Oväntat bra och perfekt för dig som vill ha lätta krämer. Betyg: 4,5/5

# Dafna’s Moisture+. Den här fluffiga nattkrämen har jag recenserat här i mitt tidigare hudvårdsinlägg.