Nu var det ett tag sen jag uppdaterade er med hur min hudvårdsrutin ser ut och det är dags för en liten shelfie kan jag tycka!

Jag har ju tagit det lugnt med hudvården pga förstadie av perorial dermatit som jag skrivit mer om här. Jag har använd doftfri hudvård utan starka syror, peelings eller annat som kan störa huden. Min hud har nu helt läkt och det tog ca två månader att gå från ilskna, vattenfyllda små blåsor runt näsan till lugn hud. Nu har jag börjat fasa in hudvård med doft, ansiktsmasker och peeling lite då och då. Tricket är att inte gå all in direkt och vara lite snäll mot huden. Det som utlöste mina hudproblem var en kombination av för mycket peelande + sol, så nu vill jag såklart undvika att överpeela huden igen.

Hur som helst, så här ser min hudvårdsrutin ut just nu:

# Eye Makeup Remover från Organics by Sara. En snäll oljerengöring som skonsamt tar bort mascara och lämnar huden runt ögonen mjuk och ren. En favorit som varit med i flera år!

# Pendulum Potion från May Lindstrom. En riktig dyrgrip till rengöringsolja som är fullproppad med antioxidanter, ska verka antiinflammatorisk, rengöra huden och rensa tilltäppta porer. Jag gillar effekten; huden blir ordentligt rengjord och smink löses upp, oljan är smidig och är en av de bättre jag testat – men jag har SÅ svårt för doften av tjära och något rökigt. Det blir tyvärr inget återköp av denna. Betyg: 3/5

# Purify Cleanser från Dafna’s. En rengöringsmjölk för oljig- eller blandhy som ska ta bort smink och orenheter samtidigt som huden får lyster och jämnare hudton. Den här rengöringen följa jag upp med efter rengöringsoljan som en second cleanse – och jag älskar den! Huden blir sådär squeaky clean; riktigt rengjord utan att kännas uttorkad. Det känns som att den gör rent på djupet och huden får en fin lyster. Doften är subtil och ger en känsla av spa. På den tiden när jag använde konventionella märken så påminner den här om Elemis serie. Betyg: 5/5

ekologisk hudvårdsrutin

# Hydrating Water från M Picaut. Ett ansiktsvatten som ska ge intensiv återfuktning och vara sammandragande för porer. Den har varit riktigt snäll mot huden – men jag hade nog förväntat mig ännu mer återfuktning med tanke på att ansiktsvattnet även innehåller aloe vera. Betyg: 3/5

# Face Serum Barbary Fig Seed Oil från Loelle. Den här har jag använt som ögonolja istället för ögonkräm. Jag älskar verkligen att använda kaktusfikonfröolja runt ögonen, jag tycker effekten blir mindre mörka ringar och torra linjer. En droppe räcker till båda ögonen. Love it! Betyg: 4/5

# Derma+ Instant Calming Serum från Mossa. Ett serum anpassad för stressad, känslig och irriterad hud. Jag tycker den har fungerat helt okej med att återfukta, sjunker in snabbt och har inte irriterat huden något. Svag doft som klingar av. Helt okej serum, något för klent för mig men bra alternativ för dig som har känslig hud och vill ha ett budgetalternativ! Betyg: 3/5

# Facial Oil Sensitive Skin från Organics by Sara. Oparfymerad ansiktsolja med gottiga oljor från avokado, gurkört och jojoba. Oljan är nästintill doftfri, sjunker snabbt in i huden och gör huden mjuk. En fin ansiktsolja att använda när man vill lugna och balansera huden! Betyg: 4/5

# Derma+ Calming Moisture Cream från Mossa. Dagkräm som ska lugna stressad, känslig och irriterad hud. Jag tycker den har återfuktat huden perfekt – ni vet inte för mycket så man känner sig flottig och inte för lite så man känner sig torr. Krämen sjunker in snabbt och har fungerat bra med annat smink. Svag doft som klingar av – bra budgetalternativ! Betyg: 4/5

# Moisture+ från Dafna’s. En rik fuktkräm med småmolekylär hyaluronsyra och veteprotein som ska balansera huden. Krämen innehåller även olika eteriska oljor med aromaterapeutisk effekt som ska lyfta humöret och ge huden fin lyster. Krämen kapslar in fukten fint i huden, som ett fluffigt täcke, och ger en riktig fuktboost med lyster. Jag är dock inte förtjust i den örtiga doften, och därför blir det inget återköp för min del. Betyg: 4/5

Sen har jag börjat använda ansiktsmask och peeling ungefär en gång i veckan och min hud verkar må bra av den här rutinen. Hur ser din rutin ut? ♥